Tickair - nyaralászervezés - Kanári szigetek
Belépés


Tökéletes nyaralás a Földközi-tengeren

Spanyolország híres a káprázatos nagyvárosairól, mint amilyen Barcelona vagy Madrid. De a gyönyörű szigeteiről is ismert, úgy mint a Kanári-szigetek, vagy a Baleár-szigetek, amely a Földközi-tenger nyugati medencéjében található.

 

A szigetcsoport 4 nagyobb tagja: Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera

Kellemes klímájának és egyéb adottságainak köszönhetően Európa legjobb és legszebb szigetei közé soroljuk a fent említett négy szigetet. Ezek közül kiemelkedik Mallorca!

 

Mallorca területe 3640 km2, mellyel Spanyolország legnagyobb szigete. Az 1960-as évektől folyamatos növekvő tendenciát mutat Mallorca látogatottsága. Mindenki megérti és beszéli a spanyol nyelvet, de az anyanyelv a katalán, melynek a szigeten egy mallorcai nyelvjárását beszélik. Északnyugati része hegyes, legmagasabb közülük a Puig Mayor, amely nem kevesebb, mint 1450 méter. Ehhez hasonlóan, a délkeleti szigetrész is hegyekben gazdag. Ugyanakkor a két rész között egy termékeny síkság húzódik, melyen olíva, mandula, füge, citrom és narancs terem. A sziget öblei alkalmasak, mind fürdésre, mind pedig a vízi sportok számára. Mallorca legtöbb területe fokozottan védett, így a sziget csodáinak még ma is tanúi lehetünk. Nem mellesleg itt az egyik legtisztább a víz Európában. A töménytelen mennyiségű napozáson, fürdésen, és az éjszaka kínálta szórakozási lehetőségeken kívül még roppant sok látnivalót és tevékenységet tár elénk a sziget: túrázás szemet gyönyörködtető helyekre, kerékpározás, golf, mélytengeri búvárkodás, sziklamászás és a merülések maradandó élményt biztosítanak!


Mallorca látnivalók
Mallorca gasztronómia
Tickair - útikalauzok Tickair - utazási iroda

Mallorca látnivalók

 

Látnivalók Palma de Mallorca városában

 

Palma de MallorcaMallorca látnivalói közül talán elsőként említhetnénk a jelentős idegenforgalommal rendelkező, pezsgő, elegáns fővárost. Palma lakosai, a sziget lakosságának majdnem a felét alkotják. A város látnivalói között nincsenek nagy távolságok, ezért célszerű gyalog, talán biciklivel közlekedni a belvárosban. Viszont ha a külvárosba szeretnénk kijutni, inkább autóval, vagy busszal érdemes a mozgás. Mallorca egyedüli reptere nem esik messze a fővárostól. Palma a művészet kedvelőknek remek hely, hiszen rengeteg galéria, művészeti múzeum fedezhető fel. Impozáns látnivalója a városnak a királyi palota, a La Seu katedrális, továbbá a Bellver kastély is, de ezekről a későbbiekben bővebben írunk. Joan Miró híres szobrász, festőművész és keramikus szülőházát és grafikai műhelyét is itt találhatjuk. Az éjszakai élet csodás, számos étterem, kávézó várja a turistákat.

 

 

Kathedrale La Seu

 

Kathedrale La SeuA főváros képét meghatározza a Kathedrale La Seu. A katedrális vallási és világi célt is szolgált, még pedig az ágyútámadásoktól védte nagy felületével Palmát. Egyike a világ legnagyobb katolikus katedrálisainak. Az épület 121 méter hosszú és 55 méter széles. A munkálatok 1229-ban kezdődtek meg, majd kevesebb, mint 400 év elteltével, 1601-ben fejeződtek be. Ezt követően 1901-ben Antoni Gaudí lett megkérve a katedrális helyreállításával. A belső tere két oldalhajóra és egy főhajóra oszlik. Az utóbbit 45 méter magas karcsú oszlopok tartják és szép, aprólékos üvegfestmények díszítik. A katedrális teraszáról csodálatos képet nyújt a Földközi-tenger. Mallorca legszebb látnivalói között szerepel ez az épület, hiszen maga a katedrális is lélegzetelállító, viszont gyönyörű parkok, szökőkutak, pálmafák és virágoskertek is övezik.

 

Hivatalos weboldal

 

Nyitva tartás:
– Április 1 – Május 31. / Október
hétfőtől péntekig: 10:00-17:15


– Június 1 – Szeptember 30.
hétfőtől péntekig: 10:00-18:15


– November 2 – Március 31.
hétfőtől péntekig: 10:00-15:15
Szombatonként: 10:00-14:15

 

 

Palacio Real de La Almudaina

 

Almudaina – a királyi rezidenciaA katedrális és a tenger közelében fellelhető az 1400-as évekből fennmaradt, muszlim Almudaina-palota.

 

Számos faliszőnyegeket találhatunk itt, amelyek több nevezetes csatát is ábrázolnak.

 

A királyi pár gyakran tölti itt nyári szabadidejét.

 

Nyitva tartás:
Október – Március: 10:00-18:00
Április – Szeptember: 10:00-20:00

 

Zárva: minden hétfőn, illetve a következő napokon:
Január 1., Január 6., Május 1., December 24., December 25., December 31.

 

Almudaina – a királyi rezidenciaJegyárak:
– Alapár: 7€
– Kedvezményes ár: 4€
– Audioguide: 4 €

 

A belépés ingyenes az alábbi esetekben:
• 5 év alatti gyermek
• Május 18.
• Október 12.
• Fogyatékkal élők
• Szerdán és csütörtökön, 15:00-06:00 (október-március) és 05:00-08:00 (áprilistól szeptemberig)

 

 

 

Castell de Bellver

 

A Bellver kastély az 1400-as években erődként szolgált, azután a királyi pár használta nyári rezidenciájaként, majd börtönként működött. A tengerszint felett 137 méterrel lévő kastélyból, majdnem egész Mallorcát beláthatjuk. Emiatt is lett a neve Bellver, amelynek jelentése: „csodálatos kilátás”. A várfal és a bástyák is megtekinthetők. A legmagasabb torony, amely külön áll a kör alakú faltól, 33 méter magas. A kastélyban látogatható meg Palma de Mallorca történelmi múzeuma is. A kiállításon leginkább római és arab kori kerámiákat és barokk festményeket vehetünk szemügyre.

Castell de Bellver Castell de Bellver

 

Nyitva tartás:
– Április – Szeptember:
Keddtől szombatig: 10:00 – 19:00
Vasárnap és ünnepnapokon: 10:00 – 15:00

 

– Október – Március:
Keddtől szombatig: 10:00 – 19:00
Vasárnap és ünnepnapokon: 10:00 – 15:00

 

Jegyárak:
– Alapár: 4 €
– Nyugdíjasok, diákok, 14 és 18 év között, ifjúsági kártyával rendelkezők: 2 €
– A belépés díjtalan: Vasárnap

 

Hivatalos weboldal

La Lonja tőzsde

 

 

 

La Lonja

 

Palma de Mallorca óvárosában található a La Lonja városrész, mely nyüzsgő éjszakai életről híres. De itt található a La Lonja tőzsde épülete is, mely a gótikus építészet egyik remekműve. A főbejárat mindkét oldalán impozáns ablak díszeleg. Az épületet 1420 és 1452 között építették. Időszaki kiállítások láthatók. Amint besötétedik, a környék életre kel, emiatt a nagyszerűen megvilágított katalán építészeti klasszikus némileg háttérbe szorul. Éttermek, bárok és klubok hatalmas választéka tárul elénk.

 

 

 

Ayuntamiento de Palma de Mallorca

 

Városháza

 

A városháza 1649 és 1680 között épült, az építészek: Pere Bauçà, Miquel Oliver és Bartomeu Calafat.

 


A városházára és a főtér környéki régies épületekre érdemes egy kis időt szánni.

 

 

 

Arab fürdő

 

A főváros egyedüli épülete, ami még a muszlim építészet alkotásaiból maradt. Nem tudni pontosan mikor épült, az biztos, hogy a X-XI. században. Belépve, mintha teljesen más világban lennénk. A kupolát 12 oszlop tarja, 25 nyílás biztosítja a fény bejövetelét. Nem sok maradt az egykori muszlim főnemes palotájának fürdőjéből, így külön nem érdemes ide eljönni, de ha már arra járunk mindenképp látogassuk meg. Can Serra 7. szám alatt található.

Arab fürdő Arab fürdő

 

 

Valldemosa

Valldemosa Valldemosa

A fővárostól 20 km-re található Valldemosa kisvárosa, mely a 14. század elején épült. Az 1830-as években a spanyol kormány államosította a legtöbb kolostort és a történelmi épületet, majd magántulajdonosok kezébe került. Közéjük tartozott például Frederic Chopin és a szeretője George Sand, egy francia író, aki leírta látogatásukat, valamint dicsérte a sziget természeti szépségét.

 

Számos más híresség is járt itt, mint például a brit zeneszerző Joseph Horovitz, az argentin költő Jorge Luis Borges és a nicaraguai költő Ruben Dario. A várost körülölelő hatalmas hegyek, növényekkel szegélyezett lakás bejáratok, hangulatos kis utcák egytől egyig érdemesek a látogatásra.

 

 

Soller

 

Soller egy völgyben fekszik, szőlő- és narancskertek, olajfaligetek övezik. A város mellett emelkedik Mallorca legmagasabb hegye, a Puig Mayor. Körülbelül 6 óra alatt lehet megmászni. Bár a város önmagában is bájos, a legfőbb élmény az odajutás: csodás kilátásban és hatalmas élményben lehet részünk a kisvonaton, amely számos alagúton megy keresztül. A menetidő 1 óra. Itt az igazi Mallorcában gyönyörködhetünk, elszigetelve a turisták zsivajától.

Soller Soller


 

 

 

Torrent de Pareis

 

Mallorcán található Európa második legnagyobb kanyonja.

Torrent de Pareis

 

 

 

Fornalutx

 

Sollertől északra gyalog is elérhető Spanyolország egyik legcsodásabb falucskája, Fornalutx. Innen gyönyörű kilátás nyílik az öbölre, lépcsős kis utcáin a házak virágokkal szegélyezettek, mindezek páratlan élményt nyújtanak. A falu központja egy főtér, név szerint a Placa d’Espanya, ahonnan több kávézó, étterem nyílik. A kőből épült házakat vörös tetőcserép fedi, amelynek a hangulatát az ablakon lévő zöldre festett faredőnyök még rusztikusabbá teszik.

Fornalutx Fornalutx

 

 

 

Deia

 

DeiaDeia Mallorca egyik legismertebb, viszont az egyik legkisebb faluja, mindössze 840 fős lakosságnak örvend.

 

Ismeretsége az itt megforduló számos író, költő és zenész látogatásának köszönhető. Az idilli környezetben, egy-egy narancsfa alatt, a festői strandon, esetleg az olajfaligetekben hamar ihletett nyertek az ide látogató művészek. Csak néhány közülük: Laura Riding, Mike Oldfield, Kevin Ayers, Paul Hogarth, Matti Klarwein, vagy Robert Gaves. Az utóbbi angol költő itt is lakott sokáig. Ma a háza múzeumként működik.

 

Mallorca ezen látnivalója rendkívül híres a tehetősek körében. Richard Branson, Anglia egyik leggazdagabb embere, egy luxusvillát is vásárolt itt.

Ha már Deiaban vagyunk, érdemes megnézni az innen 5 km autózásra lévő kilátót, ahonnan Európában az egyik legszebb a naplemente.

 

 

Cabo Formentor/Világítótorony

 

A Cabo Formentor Mallorca legészakibb pontja. A toronyhoz egy 20 km-es szerpentines, vadregényes, káprázatos út vezet. A kilátás, nem csak a világítótoronytól páratlan, egész út alatt gyönyörködhetünk Mallorca természeti csodáiban. Amennyiben autóval teszik meg ezt a kirándulást, kérjük fokozottan figyeljenek, nehogy értéket hagyjanak autójukban, mivel többen is beszámoltak arról, hogy feltörték gépjárművüket, miután leparkoltak.

 

 

 

 

Manacor - harangtorony

Manacor

 

Manacor egy nagyváros Mallorcán, amelynek lakossága több mint 41 000 fő.

 

Manacornak van a legforgalmasabb utcai piaca az egész szigeten, minden hétfő reggel megtalálhatjuk. Manacor híres a bútorgyártásról és mesterséges gyöngy előállításáról. Az első gyöngy gyár 1897-ben alakult.

A harangtorony, amit a képen is láthatunk, a város jelképe, 75 méter magas.

 

A várostól kelet felé haladva, a tengerparton találhatjuk Mallorca legnagyszerűbb cseppkőbarlangját, a "sárkánybarlangot”, spanyolul Cuevas del Drach.

 

A barlangban szemügyre vehetjük a világ egyik legnagyobb földalatti tavát, a Martel tavat. Nem egészen 180 méter hosszú és 40 méter széles.

 

A közelben több kisebb barlangot fedezhetünk fel. Csónakkal is bejárhatjuk a tavat, mint ahogy a zenekar is, akik élő klasszikus zenével szórakoztatnak.

 

Cuevas del Drach - SárkánybarlangNyitva tartás:
– November 1. – Március 11.
túrák: 10:45; 12:00; 14:00; 15:30
– Március 12. – Október 31.
túrák: 10:00; 11:00; 12:00; 14:00; 15:00; 16:00; 17:00
– Zárva: December 25. és Január 1.

 

Jegyár:
– Felnőtt: 15 €
– Gyermek (3-12 év): 8 €
– Ingyenes: 2 év alatt

 

Hivatalos weboldal

 

 

Alcudia

Alcudia

 

A város Mallorca egyik legszebb üdülőhelye, a fővárostól 40 km-re található. Alcudia fehér homokos, 8 km-es tengerpartja Puerto Alcudia, Mallorca legjobb éttermeivel és bárjaival rendelkezik.

 

Nem messze innen egy izgalmas labirintus-parkra bukkanhatunk, az El Laberintora. Az óvárost mór falak övezik. A város ezen része hangulatos, autentikus, kis utcákon és szép épületek között sétálgathatunk. Teljesen bámulatba ejtőek!

 

Ha helyi olívára, sajtra vagy sonkára vágyunk, esetleg ajándékba vinnénk az otthoniaknak, vasárnap és kedden bőven vásárolhatunk belőle az óvárosban, a piacon.

 

 

Cala D’Or

Cala D’Or


Ha egy békésebb, zajmenetes üdülésre vágyunk, Mallorca keleti oldalán, Cala D’Or a legalkalmasabb erre. A hely hét öblének hat strandjából válogathatunk, míg a hetedik öbölben, egy jacht-kikötő rejtőzik, pompás vendéglőkkel körülvéve. A júliusi és az augusztusi hónapokban több a turista, de az év más hónapjaiban élvezhetjük a zajtalan, békés nyaralást a varázsaltosan szép strandokon.

 

Van a településnek még egy különlegessége, mégpedig, hogy a házak mind fehérek, ibizai stílusban felépítettek, és az újonnan felhúzott épületeknek is meg kell felelniük ennek a követelménynek. A házak nem lehetnek túl magasak, vagy túlságosan modernek.

 

Nem messze Cala D’ortól fekszik a Mondrago Természeti Park, amelyben kellemes sétákat tehetünk, illetve két csodaszép, fehér homokos, káprázatosan kék vizű, sértetlen strandra bukkanhatunk. Talán Mallorca egyik legszebb helye ez.

 

 

Cala MillorCala Millor


Ha kevésbé vágyunk a csendre, és inkább szórakozni szeretnénk a Cala Millor üdülőhelyet ajánljuk, hiszen ez a város rendelkezik a legpezsgőbb éjszakai élettel a keleti parton.

 

A repülőtértől 70 km-re fekszik. A szállodák és apartmanok 1933 óta épülnek. Cala D’Orral ellentétben, itt inkább magas, modern építmények nyerik el figyelmünket, valamint a rengeteg szórakozóhely, bár, sportpálya, és számos más szórakoztatóipari egység. Megközelítőleg 6700-an laknak itt.

 

Mivel biztonságos a fürdőzés, sok kisgyerekes család nyaral itt.

 

 

Magaluf

 

Magaluf

Magaluf Mallorca éjszakai életének középpontja. A parti-fővárosa. Palma de Mallorcától mindössze 18 km-re található. A folyamatos bulizás, italozás és a legőrültebb partik rengeteg brit és más fiatalt vonzanak ide. Erre a hírnévre a város nem túl büszke, szeretne más célközösségeket csábítani a városba. Két strandja van, egy 900 m-es, finom homokos, kristálytiszta vizű és egy kisebb, kevesebb bulival.

 

Számos szórakozási forma tárul elénk, melyek közül néhány szórakozóhely Európa legjobbjai közé tartozik. Ilyenek például a BCM, a Banana és Boomerang. Spanyolország egyik legnagyobb vidámparkja, a Katmandu Park és egy izgalmas csúszdákkal teli aquapark is itt található, a Western Water Park.

 

 

Cala Sant VicencCala Sant Vicenc

 

Cala Sant Vicenc, Mallorca északkeleti csücskének egy kisebb üdülőhelye, főleg a partot határoló lélegzetelállító sziklái miatt kiemelkedő. A tenger, és a napsütés mellett így itt a csodás környezet is élvezhető.

 

Cala Sant Vicenc három kis stranddal, néhány bárral, és étteremmel rendelkezik. Azoknak ideális, akik kifejezetten csendes üdülőhelyet keresnek Mallorcán, gyönyörű természeti környezetben. Túrázóknak jó célpont, és a búvárkodási lehetőségek is számottevőek.

 

 

 

Sa Calobra

 

Az ide út közben, a rettentő szerpentinek mentén, izgalmas élményben lehet részünk. Legalább ilyen élményt nyújt Sa Calobra, amely egy hírhedt csodaszép öböl. Mallorca természet alakította látnivalói közül az egyik legszebb jelenség. Ha valaki fél a szerpentinektől, hajóval is eljuthat ide. Sőt, további öblöket is láthat. A víz kristálytiszta, az impozáns sziklák pedig lélegzetelállítóak.

Sa Calobra

 

 

Marineland

 

Mallorca látnivalói közül talán Spanyolország egyik legjobb delfináriuma a legkiemelkedőbb. A legnagyobb élményt a delfinshow-k nyújtják, viszont szórakoztató papagáj show-kat is megtekinthetnek az érdeklődők. Cápák, pingvinek, és többfajta tengeri élőlény található még a parkban. A hüllőházban óriási kígyók ejtenek ámulatba.

 

Nyitva tartás:

A hét minden napján nyitva, ünnepnapokon is!

– Április, Május, Június, Szeptember, Október: 9:30 – 17:30
– Július, Augusztus: 9:30 – 18:00
– 2018.Okt.31.: ZÁRVA

 

Hivatalos weboldal

Mallorca gasztronómia

 

Ételek

 

Mint minden tengerparti országban, Mallorcán is ízletes halételeket kóstolhatunk meg. Ha tradicionális ételre vágyunk, érdemes főételként halat vagy más tengeri gyümölcsöt, herkentyűt rendelni.

 

A paella egy tipikus spanyol étel. Ennek alapja a sáfránnyal sárgára színezett rizs, amelyet több hússal és zöldséggel van lehetőségünk kipróbálni. A nyúl és csirke húsos verzión kívül a kagyló és haldarabkákkal sütött paella is nagyon finom, amelyet pirosra sült langusztával tesznek tányérra. Leggyakrabban használt hozzávaló a garnéla (gambas), a feketekagyló (mejillones), bárányhús (cordero), zöldbab (judias verdes) és a borsó (guisantes). Az ideutazók körében az egyik legkedveltebb helyi finomság, amelyet feltétlenül érdemes megízlelni, ha Mallorcán üdülünk.

Paella
Angulas Tumbet

Ha egyszerűbb étkezésre vágyunk rendeljünk roston sült halat (pescados fritost). Ha esetleg különlegesebb szeretnénk kóstolni, kérjünk langusztabográcsot, vagy ráját, amelyet burgonyával, tojással és egy francia ánizs ízű szeszesitallal(pastis) kevernek.

 

Tipikusan mallorcai étel a tumbet, amely nem más, mint roston sült padlizsán és zöldpaprika, valamint egyéb zöldségek, a köret burgonya és paradicsomszósz.

 

A másik főként Mallorcán ismert étel a sobrasada, ami egy kissé lágy, paprikával pirosra színezett felvágott. Ha a szigeten járunk, ezeket feltétlenül meg kell kóstolnunk, és még más spanyol specialitásokat is, mint például a gazpacho-t (olajból, ecetből, fokhagymából, hagymából, uborkából, zöldpaprikából és paradicsomból készült, hideg, üdítő leves), valamint az angulas-t (angolna fokhagymával, ropogó olajban sütve).

Gaspacho Sobrasada

 

Meg kell említeni, hogy a bárokban, néhány italhoz tapas-t szolgálnak fel, amely sokféle ételből állhat. Igazából bármiből, amit kis adagokra fel tudunk osztani: apró szendvics, kolbász, sonka, hal falatok, belsőség, articsóka, apró sült halak, tengeri állatkák, sültkrumpli-darabok stb.

Tapas

 

 

Italok

 

Horchata de chufasJavasoljuk, hogy Mallorcán ne igyon csapvizet, inkább rendeljen ásványvizet.

 

Kedvünkre válogathatunk spanyol, külföldi, világos és barna sörök kavalkádjából.

 

A legjelentősebb italok természetesen a bor (vino) és a sherry (jerez). A legismertebb asztali borok a Rioja, amely a bordóihoz hasonlítható, illetve a Valdepenas, amely már egy kicsit szárazabb.

 

A sherry-t Spanyolországban nagy mennyiségben fogyasztják desszertborként és aperitifként is.

 

Sangria – rosé és vörös borból, pezsgőbőlKülönösen kedvelt ital a sangria, amelyet vörösborból, citromból vagy narancsból, fahéjból, fagylaltból és cukorból kevernek.

 

Ajánljuk még a spanyol konyakokat, az alkoholmentes italokból pedig a mandulaízű Horchata de chufas-t, valamint más trópusi gyümölcsleveket.Útikalauzaink felkeltették érdeklődésedet?
írj nekünk és elintézzük, hogy eljuss a legszebb helyekre a világon!
Rábukkantál arra a helyre, ahova leginkább húz a szíved? Okvetlenül részese szeretnél lenni a táj gyönyörű látványnak? Szeretnéd közelebbről is megismerni az ottani kultúrát? Mire vársz még? Kelj útra! Vedd fel velünk a kapcsolatot, Mi segítünk Neked abban, hogy gond nélkül eljuss a legszebb helyekre, legyen az bárhol a világon! Amennyiben a választott úticélod nem szerepel a listánkon, akkor se csüggedj! Írj Nekünk és Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Te mihamarabb útra kelhess!

Az ajánlatkéréshez elengedhetetlen, hogy a csillaggal* jelölt mezőket kitöltsd. A megfelelő helyre add meg Nekünk ez elérhetőségeidet (név, telefonszám, e-mail címe), majd röviden fogalmazd meg, hogy milyen szándékkal fordultál hozzánk!
Kérem a legjobb ajánlatot!


Tickair - egyedi ajánlat egyedi ajánlatot szeretnék
egyedi ajánlat
A Tickair csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tickair Csapata