Tickair - nyaralászervezés - Kanári szigetek
Belépés


Az élhető főváros

 

Spanyolország gyönyörű fővárosa Madrid. Több mint 3 millió lakosával a legnagyobb spanyol város, valamint London és Berlin után az Európai Unió harmadik legnépesebb városa, Európa egyik legmagasabban fekvő városa (665 méter). Madrid időjárása mediterrán, a nyári átlaghőmérséklet 24 fok. Madridot a világ egyik legélhetőbb fővárosának tartják, amelyet egy odalátogatás során, egészen biztosan Ön is alá fog támasztani. Éjszakai élete világhírű, a lakosai pedig vidám emberek, akik biztosan útba fogják igazítani Önt, ha épp a legfontosabb madridi látnivalók egyikét keresné.

 


Madrid látnivalók
Madrid közlekedés
Madrid repülőtér
Madrid kártya
Madrid gasztronómia
Madrid látnivalói térképen
Tickair - útikalauzok Tickair - utazási iroda

Madrid látnivalók

 

 

Moncloa adótorony

Moncloa adótorony

 

A kb. 90 m magas Faro de Moncloa adótorony 1992-ben épült és azóta kilátóként is működik. Ha Madrid időjárása kegyes hozzánk, a tetejéről lenyűgöző panoráma nyílik az egész városra. Jól láthatóak innen a madridi látnivalók, például a Debod templom, vagy a Királyi Palota.


Nyitva tartás:
Keddtől vasárnapig: 09:30 – 20:30


Zárva:
 Hétfőn, illetve ha Madrid időjárása nem engedi meg (rossz időjárási körülmények esetén).


Jegyár:
– 3 EUR
– 7-14 éveseknek, 65 év felettieknek, fogyatékkal élő személyeknek: 1,5 EUR
– 6 év alattiaknak ingyenes

 

Eljutás: Metró: 3, 6-os vonal: Moncloa megálló

 

 

 

Prado Múzeum

 

Prado Múzeum

A Prado a világ egyik legnagyobb és leghíresebb szépművészeti múzeuma, amellyel csak a Louvre vagy a Vatikáni Múzeum veheti fel a versenyt. A múzeumban a 15-17. századi udvari festészet legérdekesebb alkotásai láthatók. A festményeken és szobrokon kívül több mint 5000 rajz, 1000 érme és medál, valamint egyéb szépművészeti alkotások tekinthetők meg. A világ egyik legismertebb képtárában, a nagy spanyol festők alkotásainak a tárházával találkozhatunk. Olyan festők felbecsülhetetlen értékű művei találhatók meg, mint Goya, Velazquez, Rubens, Rembrandt és El Greco. A festményeket figyelve biztosan észre fogjuk venni a háttérben a madridi látnivalókat. A 12 terem anyagának alapos megtekintése akár több napot is igénybe vehet!

 

Nyitva tartás:
– Hétfő – Szombat: 10:00 – 20:00
– Vasárnap és ünnepnapokon: 10:00 – 19:00
– Január 6, December 24, 31: 10:00 – 14:00
(utolsó beengedés 30 perccel zárás előtt)


Zárva:
 Január 1, Május 1, December 25.


Jegyár:
– Felnőtt: 14 EUR
– 65 éven felül: 7 EUR


Ingyenes:

– 25 év alatti diákoknak
– 18 év alatt
– Hétköznap 18:00 – 20:00
– Vasárnap és ünnepnapokon: 17:00 – 19:00
– November 19.
– Nemzetközi Múzeum Napon


Eljutás:

– Metró: 2-es vonal: Banco Espana megálló, 1-es vonal: Atocha megálló
– Busz: 9, 10, 14, 19, 27, 34, 37, 45

 

 

 

Királyi palota

 

Királyi palota

A Palacio Real de Madrid látogatottsága a Prado Múzeummal vetekszik. A hatalmas rezidencia Spanyolország legnagyobb barokk stílusú épülete, a maga 300 szobájával. Ezzel a Királyi Palota az egyik legnagyobb európai kastély, valamint a spanyol király hivatalos rezidenciája. A korábban itt lévő palota leégett 1734-ben és ezért kezdték el egy új rezidencia építését, amely 30 év alatt készült el. Maga a király ritkán tartózkodik itt, de az épület diplomáciai rendezvények hivatalos helyszíne. A belső terek gazdagon díszítettek Goya és Velázquez valamit sok más művész alkotásaival. A kárpitok és a freskók mellett egy Stradivari hegedűt is megcsodálhatunk itt. A Palota mögött található kert éppúgy a legszebbek közé tartozik Madrid látnivalói közül, mint maga az épület.Nyitva tartás:
– Április – Szeptember: 10:00 – 20:00
– Október – Március 10:00 – 18:00


Zárva:
 Január 1, 6, Május 12, Október 9, November 24, 25, December 31.


Jegyár:

– Felnőtt: 11 EUR
– 5 és 16 év között, 65 év felett, diákoknak: 6 EUR

 

Ingyenes:
– 5 év alatt
– Szerda és Csütörtök délután: 18 év alatt
– Hétköznap: 18:00 – 20:00
– Nemzetközi Múzeum Napon

 

Eljutás:
– Metró: 2, 5-ös vonal: Opera megálló
– Busz: 3, 25, 39, 148

 

 

 

Almudena katedrális

 

Almudena katedrális

A következő nevezetesség Madrid látnivalói közül az Almudena katedrális, amely a város egyik ikonikus épülete. Az Almudena katedrálist már a 16. században elkezdték megtervezni, mivel az új fővárosnak nem volt katedrálisa. Az építkezés csak 1879-ben kezdődött meg. A neogótikus stílusban készült épületet a 16. században kezdték el építeni, 1993-ban szentelte fel II. János Pál pápa, de 1999-ig folytak még az építési munkálatok.Nyitva tartás:

– Szeptember – Június: Minden nap: 09:00 – 20:30
– Június, Augusztus: Minden nap: 10:00 – 14:00, 17:00 – 21:00


Zárva:
 Különböző ünnepek és misék alatt


Jegyár:

– A katedrálisba belépni ingyenes. (Adomány: 1 EUR)
– Dóm és Múzeum látogatás, kupolából pazar kilátás: 6 EUR
– 65 év felett és diákoknak: 4 EUR
– Papoknak és apácáknak: ingyenes


Eljutás:
 Metró: 2, 5-ös vonal: Opera megálló

 

 

 

Cibeles tér és Comunicaciones Palota

 

Cibeles tér és Comunicaciones Palota

A város legszebb tere, egyben a személyes kedvencem a madridi látnivalók közül, a Plaza de Cibeles, amely gyönyörű szobraival, szökőkútjaival és épületeivel Madrid legszebb tere. A tér közepén látható egy XVIII. századi gyönyörű szökőkút. Futball barátoknak ismerős lehet majd ez a hely, hiszen ha a Real Madrid valamilyen trófeát nyer, a szurkolók megfürödnek a nagy győzelmet megünnepelve. A Cibeles teret lenyűgöző épületek veszik körül. A legszebb épület a korábban főpostaként, ma már városházaként funkcionáló Palacio de Comunicaciones. Éjszakánként gyönyörű díszkivilágítással hívja fel magára a figyelmet.
További híres épület a Banco de Espana. Érdekesség, hogy itt 30 méter mélyen tárolják a Spanyol Nemzeti Bank aranykészletét. A Banco de Espanaval szemben a Palacio de Lineares áll. Jelenleg a Casa de América, a latin-amerikai művészettel foglalkozó kulturális központ, és művészeti galéria működik benne.


Eljutás:
 Metró: 2-es vonal: Banco de Espana megálló

 

 

 

Bikaviadal Aréna – Plaza de Toros de Las Ventas

 

Bikaviadal Aréna – Plaza de Toros de Las Ventas

A Plaza de Toros de Las Ventas az ország legnagyobb bikaviadal arénája, 25000 ülőhellyel rendelkezik. Az 1931-ben megnyílt arénában, rend szerint tavasztól őszig, minden csütörtökön és vasárnap rendeznek viadalt. Viszont 2012 óta korlátozták a bikaviadalokat, ezért akik szeretnék megnézni, érdeklődjenek az aktuális helyzetről a www.las-ventas.comweboldalon. Az aréna mögött bikaviadal múzeumot találunk és a közeli éttermekben gyakran készül bikahúsból a pecsenye.


Jegyár:
 Rendezvénytől függ

 

Eljutás: Metró: 2, 5-ös vonal: Ventas megálló

 

 

 

Debod templom

 

Debod templom

A Templo de Debod egy ősi egyiptomi templom, amit az 1968-ban adományozott Egyiptom Madrid városának. A templom átköltöztetésének az volt az oka, hogy az eredeti helyén egy duzzasztógát építése miatt az árvíz áldozata lett volna. Az 1972-ben megnyitott templom Madrid legszebb parkjában, a Parque de la Montanában található. Ez egy igazi kuriózum, nem csak Madrid látnivalói, de Európa nevezetességei közül is, hiszen Spanyolország egyetlen egyiptomi épülete ez és Európában is mindösszesen csak néhány egyiptomi templom található. Biztonsági okokból egyszerre csak 60 fő látogathatja a termeket, ezért érdemes felkészülni a sorban állásra.Nyitva tartás:

– Április – Július, Szeptember: Kedd – Péntek 10:00 – 14:00, 18:00 – 20:00; Szombat, vasárnap és ünnepnapokon 09:30 – 20:00
– Október – Március: Kedd – Péntek 09:45 – 13:45; Szombat, vasárnap és ünnepnapokon 09:30 – 20:00
– Augusztus: Kedd – Vasárnap: 10:00 – 14:00
(utolsó látogató 15 perccel zárás előtt)

 

Zárva: Hétfőnként, Január 1, 6, Május 1, December 25.


Jegyár:
 Ingyenes!


Eljutás:
 2, 3, 10-es vonal: Plaza de Espana megálló

 

 

 

Plaza Mayor – Fő tér

 

Plaza Mayor – Fő tér

Madrid fő tere jellegzetesen spanyol: a tér minden oldalról zárt, egységes homlokzatú, valamint árkádos házak által keretezett. A Plaza Mayor története tipikusan középkori: korábban bikaviadalra, koronázásra, szentté avatásra és eretnek égetésre is használták ezt a körülbelül 12 ezer négyzetméteres teret. Ma különböző kulturális eseményeknek ad otthont, rendkívül népszerű hely a helyiek, és a turisták körében is. Az árkádokban éttermek, bárok, és üzletek találhatók. Építése 1617-ben kezdődött, de a mai Fő tér az 1790-es évekből származik, egy nagy tűzvész utáni újjáépítés eredménye. A tér központjában III. Fülöp király bronz lovas szobra áll.


Eljutás:
 Metró: 2, 5-ös vonal: Opera megálló; 1, 2, 3-as vonal: Sol megálló

 

 

 

Alcalá kapu

Alcalá kapu

 

Mint minden nagyvárosban, így Madrid látnivalói közül sem maradhat el egy szép diadalív.

 

1778-ban III. Károly király bevonulása alakalmából építették. A Puerta de Alcalá érdekessége, hogy az építési költségeket a madridi tavernákban, a borokra kivetett különadóból fedezték. Madrid híres emlékműve a Retiro park bejáratától pár méterre található, a Plaza de la Independencia-n.

 

Eredetileg a város kapuja volt: Madrid keleti határában állt – jelenlegi helyére a 19. században került.


Eljutás:
 Metró: 2-es vonal: Retiro, Banco de Espana megálló

 

 

 

Parque del Retiro

 

Parque del RetiroA város legüdébb színfoltja a tavakkal, szökőkutakkal és szobrokkal ékesített Retiro park, mely csendes pihenést kínál a nagyváros forgatagában. A 143 hektáros zöld terület a Pradohoz közel található. Eredetileg királyi park volt, ekkor még a város határain kívül volt található. A hangulatos, szép parkban egy nagy, mesterséges tó, az Estanque del Retiro is van, amely a madridiak kedvenc csónakázó tava. Madrid legnépszerűbb parkjának számít. Ha Madrid időjárása megengedi, hétvégenként festők, muzsikosok, művészek, zenészek, szórakoztatják a tömeget. XII. Alfonz király emlékműve, félkörívesen végighúzódó formája gyönyörűen tükröződik a nagy tó vizében. A Kristálypalota a Retiro park legromantikusabb része. Előtte kis mesterséges tó, mellette barlang található. Az épületet eredetileg kiállítási csarnoknak építették, több mint száz évvel ezelőtt, és manapság is szoktak időszaki kiállításokat és zenés előadásokat tartani. A park az ebédidejüket töltő madridiaké, a görkorcsolyázóké, vagy azoké a turistáké, akiket Madrid látnivalói kimerítettek, például aki elfáradt a Prado szépművészeti remekműveinek a megcsodálásában.


Eljutás:
 Metró: 2-es vonal: Retiro megálló, 9-es vonal: Ibiza megálló

 

 

 

Puerta de EuropaPuerta de Europa

 

Az 1996-ban épült ikertornyokat Philip Johnson és John Burgee, két amerikai tervező tervezte.

 

Mindkét torony 115 méter magas, és 15 fokos dőlésszöggel rendelkezik. Az irodaépületekként funkcionáló tornyok Európa egyik leglátogatottabb modern látványosságai. Ezzel együtt kevesebb, mint 20 év Madrid látnivalói közül is fontosabbak közé tartozik.

 

Eljutás: Metró: 1, 9, 10-es vonal: Plaza de Castilla megálló

 

 

 

 

La Latina negyed

 

La Latina negyed

A La Latina városnegyed Madrid egyik legtemperamentumosabb városrésze.

 

Korábban a birodalom alantas lakói éltek itt, így nem volt túl népszerű. Azok laktak itt, akik a felsőbb osztály által lenézett munkákból éltek. Így ez lett Madrid első munkás negyede.

 

Ha Madrid időjárása megengedi, vasárnaponként az El Rastro bolhapiacon minden elképzelhető földi jót megtalálhatunk. Ez az ország legnagyobb bolhapiaca, remek hely a nézelődésre, itt láthatjuk a régi és új Madrid arcait.

 

Eljutás: Metró: 5-ös vonal: La Latina megálló

 

 

 

 

Cuatro Torres Business Area

 

Cuatro Torres Business Area

Madrid látnivalói közül egyáltalán nem tipikus a következő városnegyed. Mégis ez a modern Madrid leglátványosabb része.

 

Az új, 2007-ben befejezett üzleti negyed, a négy tornyáról, a Cuatro Torres Business Area (CTBA) nevet kapta. Itt állnak Spanyolország legmagasabb épületei, és egyben az Európai Unió 3., 4., és 5. legmagasabb épületei.

 

Az üzleti negyed négy tornya: Torre Sacyr Vallehermoso (236 m), Torre Espacio (236 m), Torre de Cristal (249,5 m, az Európai Unió 4. legmagasabb épülete), Torre Caja (250 m, az Európai Unió 3. legmagasabb épülete).


Eljutás:
 Metró: 1, 10-es vonal: Chamartin megálló

 

 

 

Gran VíaGran Vía

 

A Gran Vía Madrid díszes, és előkelő bevásárló utcája. A Plaza de Cibelestől a Plaza de Espanyáig fut. Ez az utca a város egyik legfontosabb bevásárló területe.

 

A vásárlás mellett a lenyűgöző építészeti alkotásokban is gyönyörködhetünk. Bár ez nem tartozik Madrid látnivalói közé, mégis a nyaralásunk során elengedhetetlen, hogy végig sétáljunk ezen a lenyűgöző utcán!


Eljutás:
 1, 5-ös vonal: Gran Vía vonal

 

 

 

Real Jardín Botánico – Királyi Botanikus Kert

 

Királyi Botanikus Kert

A Prado mellett található botanikus kertet 1755-ben VI. Ferdinánd király alapította. 1781-ben nyílt meg. Ma a kert 30 ezer növénnyel, virággal, és 1500 fával büszkélkedhet. A külső része három részre van osztva, és egy nagy herbáriuma, és két üvegháza is van. Bár a kisebbek közé tartozik Madrid látnivalói közül, mégis ha Madrid időjárása és az ott töltött időnk megengedi, mindenképpen látogassunk el.


Nyitva tartás:
 10:00 – 18:00 (19:00, 20:00, 21:00-ig, évszaktól függően)


Zárva:
 Hétfő. Január 1., Május 1., December 25

 

Jegyár:
– Felnőtt: 4 EUR
– Diák: 2 EUR
– 65 éven felül: 0.50 EUR
– 10 év alatt: Ingyenes


Eljutás:

– Metró: 2-es vonal: Banco Espana megálló; 1-es vonal: Atocha megálló
– Busz: 10, 14, 27, 34, 37, 45

 

 

 

Warner Park

 

Warner Park

A Parque Warnerben a film és rajzfilmszereplők kelnek életre. Spanyolország leglátogatottabb élményparkja, így bár nem olyan ismert, mint a Disneyland, mégis aki szereti az ilyen típusú szórakozást, azoknak ez nagyon ajánlott Madrid látnivalói közül.

 

A Madrid külvárosában található parkban természetesen van színház, hullámvasút, vetítenek filmeket, de ezeken kívül is még számos szórakoztató dolgot próbálhatunk ki, illetve nézhetünk meg.


A nyitva tartásról itt tájékozódhat.


Jegyár:

– Felnőtt: 39,9 EUR
– Gyerek (12 éves korig): 29,9 EUR
– Online megvásárolva olcsóbb!


Eljutás:
 Metróval: A parkba a Warner Park külön buszával juthatunk el, ami a Legazpi térről indul. A Legazpi térre, a 3-as vagy 6-os metróval juthatunk el.

 

 

 

Santiago Bernabéu

 

Santiago Bernabéu

A Santiago Bernabéu a világ egyik leghíresebb futball stadionja, a Real Madrid otthona.

 

A túra során nemcsak a Real Madrid történetével és sikereivel ismerkedhetünk meg, hanem lemehetünk a pályához is, beleülhetünk a "kispadnak" nevezett kényelmes székekbe, megnézhetjük az öltözőket és a sajtótájékoztatók helyszínét, és persze vásárolhatunk is a háromszintes üzletben.


Nyitva tartás:

December 25. és Január 1. kivételével naponta
A meccsnapokon a túra 5 órával a mérkőzés előtt bezár

 

Jegyár:
– 19 EUR
– gyerek (14 éves korig): 13 EUR
– 5 év alatt ingyenes


Eljutás:
 Metró: 10-es vonal: Santiago Bernabéu megálló

 

 

 

Puerta del Sol

Puerta del Sol

 

A Puerta del Sol azért fontos Madrid látnivalói közül, mert Spanyolország képzeletbeli, sőt csaknem valóságos közepe.

 

Itt található a nulla kilométerkő is.

 

A klasszicista épületek övezte tér közepén látható III. Károly lovas szobra és a város címerállatának, a mackónak a szobra.

 

Eljutás: Metró: 1, 2, 3-as vonal: Sol megálló

 

 

 

A fent megadott információk tájékoztató jellegűek. A pontos részletekért kérjük látogasson el a hivatalos weboldalakra, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot

Madrid közlekedés

 

A madridi közlekedés nagyon gyors, kényelmes és tiszta. A buszjegy 1.50 EUR-ba kerül, a metrójegy pedig 1.50 EUR vagy 2 EUR (attól függ, hogy 5 megállónál kevesebbet vagy többet utazunk). A metrók között díjmentesen tud átszállni, amennyiben nem hagyja el a megállót. A gyűjtőjegy 12.20 EUR, és 10 utazásra érvényes.


A metróhálózat különböző térképeit itt és itt találja.


A buszközlekedési útvonaltervezőt itt találja.

 

 

TICKAIR TIPP: Tourist Travel Pass

 

Turistajeggyel (Abono Transporte Turístico) korlátlanul utazhatunk Madrid közlekedési eszközein: buszon, metrón, az ML1 vonaton. A turistajegy mellé a hozzá járó jegyet is vigyük magunkkal, amin fel kell tüntetnünk az utas azonosító számát (útlevél, vagy személyigazolvány szám). A turistajegyet megvásárolhatjuk a repülőtér T1, T2, T3 és T4-es termináljain, a metróállomásokon és bizonyos újságárusoknál is. Kétféle turista jegy létezik. Nekünk az “A” zónára szóló turistajegyet érdemes megvenni, hiszen ez egész Madridban használható.

 

Jegyár:
1 napos: 8.40 EUR
2 napos: 14.20 EUR
3 napos: 18.40 EUR
5 napos: 26.80 EUR
7 napos: 35.40 EUR
11 éven aluliaknak 50% kedvezmény

Madrid repülőtér - Barajas

 

Távolság Madrid központjától: 12 km

 

 

Busz

 

Repülőtéri busz

A terminálok között 5 percenként ingyenes busz szállítja az utasokat a nap 24 órájában.

 

Exprés Aeropuerto

 

A busz az év minden napján közlekedik. Napközben 13-20 percenként, éjszaka 35 percenként.
A busz megállói: 1. megálló: Aeropuerto T1, T2, T4; 2. megálló: O’Donell; 3. megálló: Cibeles; 4. megálló: Atocha (csak napközben közlekedik idáig)

 

Menetidő: kb. 40 perc


Jegyár: 5 EUR (a sofőrnél kell kifizetni)

 

101-es busz

Ennél a busznál bármelyik irányba felszállhatunk. Ha Barajas felé megyünk akkor a végállomástól pár percre találhatjuk a Barajas metró megállót (8-as vonal). Ha Canillejas felé megyünk, a végállomásnál átszállhatunk az 5-ös metróra ami Madrid belvárosba szállít minket. A repülőtérről 06:00 és 23:25 között indulnak járatok. Hétköznap kb. 15 percenként, hétvégén kb. 20 percenként. Canillejas-ról 06:00-23:45 között indulnak buszok hétköznap kb. 15 percenként, hétvégén kb. 20 percenként.

 

Menetidő: kb. 40 perc


Jegyár: 1.50 EUR

 

200-as busz

A Madrid Barajas repülőtérről eljuthat az Avenida de América megállóig, ahol átszállhat a 4-es, 6-os, 7-es, 9-es metróvonalra és könnyedén megközelíthetjük Madrid látnivalóit.
A menetrendet Madrid repülőteréről a városba itt találhatja, visszafelé pedig itt.

Jegyár: 1.50 EUR

 

 

 

Taxi

 

Az út Madrid repülőtérről a központba 20-30 perc, és 20-25 EUR.

 

 

 

TICKAIR TIPP: Metró

 

A 8-as metróvonalra felszállhatunk a 4-es termináltól, valamint a 2-es termináltól. A szerelvények reggel 6:05 és éjszaka 02:00 óra között, általában 4-5 percenként (éjszaka 15 percenként). A metró végállomása a Nuevos Ministerios, ahol át lehet szállni a 6-os, és 10-es metróvonalakra is.

 

Jegyár: A madridi repülőtérről a bejutáshoz külön díjat kell fizetni, így az utazás 3 EUR.

Madrid kártya

 

Madrid kártyaA Madrid Carddal több mint 50 múzeumba ingyenesen lehet belépni. Madrid látnivalói között itt van a Prado, a Thyssen-Bornemissza, a Reina Sofia múzeum, a Királyi Palota, és a Királyi Botanikus kert is. Olyan kikapcsolódások is ingyenesek a Madrid kártya megvásárlása után, mint a túra a Real Madrid, vagy az Atletico Madrid stadionjába. Ezeken kívül a kártya felmutatásával az éttermekben, üzletekben, és szórakozóhelyeken kedvezmények is kaphatók.

 

Jegyár:
– 1 napos: 47 EUR (6-12 éveseknek: 34 EUR)
– 2 napos: 60 EUR (42 EUR)
– 3 napos: 67 EUR (44 EUR)
– 5 napos: 77 EUR (47 EUR)

 

 

A megadott információk tájékoztató jellegűek. A pontos információkért, kérjük látogasson el a Madrid kártya hivatalos weboldalára.

Madrid gasztronómia

 

Az operától nem messze az egyik kis utcában találhatunk egy vörösre festett csipkefüggönyös vendéglőt.

 

La Bola Taberna kasztíliai konyhája igazi madridi különlegesség. A falon megtalálhatjuk János Királyt, spanyol torreádorokat, énekeseket, színészeket. Az üzlet vezetője már hét generáció óta a Verdasco család. Állítólag az étlap 100 éve nem változott. A pacal, borjúsült, tejes bárány, vagy a merluza a la vasca (azaz tengeri csuka baszk módra) mind a specialitások közé tartozik. De a leghíresebb ételük a Cocido madrileño, amit meghatározott szabályok szerint kell fogyasztani.

 

Ha el szeretnénk menni ebbe a vendéglőbe, mindenképp érdemes helyet foglalnunk előtte.


Madrid látnivalói között említenénk még a Sonka Múzeumot, a Museo de Jamont.

 

 

Eljutás: Metró: 2, 5-ös vonal: Opera megálló

 

Vasárnap este zárva.


Hitelkártyát nem fogadnak el.

 Cím:
 La Bola Taberna
Calle Bola, 5
28013 Madrid

Madrid látnivalói térképen

 

Madrid látnivalói lenyűgözőek. Ezért könnyebb tájékozódás érdekében egy térképet állítottunk össze Madrid látnivalóiról. Megjelöltük a repülőtereket és az összest Madrid látnivalói közül, amiről írunk. Ha rákattint a kék nyilakra , egy rövid ismertetőt is talál az aktuális helyről. Nagyítással és kicsinyítéssel megtalálja az összes helymegjelölést. Remek térképül szolgálhat a túra során.

 


 

A térképen található madridi látnivalók:

– Debod: ősi egyiptomi templom
– Királyi Palota
– Almudena katedrális
– Plaza Mayor: Madrid fő tere
– La Latina: Madrid leghangulatosabb városnegyede
– Puerta del Sol: Spanyolország képzeletbeli közepe, a város címerállatával, a medvével
– Gran Vía: a város díszes, előkelő bevásárló utcája
– Cibeles tér és Palacio de Comunicaciones: Madrid legszebb terén található egy szökőkút, illetve a főposta káprázatos épülete
– Alcalá kapu: szép diadalív a belvárosban
– Thyssen-Bornemisza Múzeum
– Prado Múzeum: a világ egyik legnagyobb és leghíresebb szépművészeti múzeuma
– Real Jardín Botánico: Királyi Botanikus Kert
– Retiro Park: csendes pihenés a belváros forgatagában
– Warner Park: Spanyolország leglátogatottabb élményparkja
– Cuatro Torres Business Area és Puerta de Europa: hatalmas tornyok az üzleti negyedben
– Santiago Bernabéu: a Real Madrid gigantikus stadionja
– Faro de Moncloa: a kb. 90 m magas adótorony kilátóként működik
– Plaza de Toros de Las Ventas: bikaviadal aréna
– La Bola Taberna: hangulatos madridi vendéglőÚtikalauzaink felkeltették érdeklődésedet?
írj nekünk és elintézzük, hogy eljuss a legszebb helyekre a világon!
Rábukkantál arra a helyre, ahova leginkább húz a szíved? Okvetlenül részese szeretnél lenni a táj gyönyörű látványnak? Szeretnéd közelebbről is megismerni az ottani kultúrát? Mire vársz még? Kelj útra! Vedd fel velünk a kapcsolatot, Mi segítünk Neked abban, hogy gond nélkül eljuss a legszebb helyekre, legyen az bárhol a világon! Amennyiben a választott úticélod nem szerepel a listánkon, akkor se csüggedj! Írj Nekünk és Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Te mihamarabb útra kelhess!

Az ajánlatkéréshez elengedhetetlen, hogy a csillaggal* jelölt mezőket kitöltsd. A megfelelő helyre add meg Nekünk ez elérhetőségeidet (név, telefonszám, e-mail címe), majd röviden fogalmazd meg, hogy milyen szándékkal fordultál hozzánk!
Kérem a legjobb ajánlatot!


Tickair - egyedi ajánlat egyedi ajánlatot szeretnék
egyedi ajánlat
A Tickair csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tickair Csapata