Tickair - nyaralászervezés - Kanári szigetek
Belépés


útikalauzok: Charleroi
Egy belga kisváros

A belga futball barátainak különösen ismerős lehet ennek a belgiumi városnak a neve. Brüsszeltől körülbelül 60 km-re található, ezért is szokás Brussels Charleroi-nak nevezni. Egy forgalmas fapados repülőtér található itt, csakúgy mint a Párizs Beauvais, vagy Milánó Bergamo esetében. Európában nagyon sok városnak van a központi repülőtéren kívül egy másodlagos reptere is. Ezeket főleg a fapadosok használják, sőt van olyan repülőtér amelyet kifejezetten a fapados légitársaságoknak építettek. Ilyen fapados repülőtér a Brussels Charleroi reptér is, amely főleg azért forgalmas, mert rendkívül sok átszálló utas tölt itt néhány órát.

 

TICKAIR is gyakran foglal az utasainak úgy repülőjegyet (pl. a Kanári-szigetekre), hogy a Brussel Charleroi repülőtéren van az átszállás. Amennyiben sokat kell itt várakoznia, érdemes bemenni a városközpontba. Brüsszelbe csak akkor érdemes beutazni, ha minimum 8-9 óra áll rendelkezésére a két járat között. Ha csak 3-4 óra áll rendelkezésére, akkor javasoljuk hogy ne a reptéren unatkozzon, hanem nézze meg Charleroi városát!


Azoknak is ajánljuk kalauzunkat, akiknek az úticéljuk Brüsszel, mert itt olvashat arról is hogy melyik busszal és milyen áron tud eljutni Belgium fővárosába! Hogy a Charleroiban töltött időt igazán tartalmasan tudja eltölteni, olvassa el a Brussels Charleroi útikalauzunkat, ahol bemutatjuk Charleroi városát, valamint a repülőteret is!


Repülőtéri információk
Bejutás a fővárosba
Látnivalók
Bejutás a városba
Tickair - útikalauzok Tickair - utazási iroda

Brussels Charleroi repülőtéri információk

 

Csomagmegőrző

 

Csomagmegőrző

Ha szeretnénk pár órára kimenni a városba, akkor érdemes az érkezést követően a csomagunkat betenni a csomagmegőrzőbe. A Brussels Charleroi repülőtéren automata csomagmegőrzők vannak, melyeket az érkezési oldaltól jobbra találunk meg. A megérkezést követően ha kimegyünk a kijáraton a terminál épülete elé, akkor forduljunk jobbra, és közvetlenül a Brussels City Shuttle jegypénztára mellett találjuk a csomagmegőrző automatákat. Három méretű szekrényből választhatunk. A legkisebb méretű szekrénybe kb. 1 kézipoggyász méretű csomag fér be, a közepes méretű tárolóba kb. 2, a legnagyobb szekrénybe pedig kb. 4 darab csomag fér be.

 

Árak (2018-ban):
Kis méretű szekrény – 6 EUR/24 óra
Közepes méretű szekrény – 8 EUR/24 óra
Nagy méretű szekrény – 10 EUR/24 óra

 

Használati útmutató:

1. Tegye a csomagot a szekrénybe, majd zárja be az ajtót.
2. Dobja be a megfelelő összeget az automatába (pontosan annyit dobjon be, mert a gép nem ad vissza!).
3. Vegye el a jegyet, amit az automata kiad, és őrizze meg. Az ajtó automatikusan bezáródik.
4. Amikor szeretné kivenni a csomagját, tegye a jegyet a leolvasóhoz, és az ajtó automatikusan kinyílik.

 

 

Repülőtéri árak

Tranzit zóna

 

Azon utasaink számára, akik nem szeretnék megnézni Charleroi látnivalóit és hosszabb időt töltenek el a repülőtéren, hasznos lesz az alábbi lista, melyben összefoglaltuk hogy milyen árakra lehet számítani a reptéri boltokban (2018-as árak):

Internethasználat – 15 perc-3 EUR, 30 perc - 4 EUR
Nyomtatás – 1.50 EUR/oldal
Szendvics+ital+desszert menü – 12 EUR
Kávé – 3 EUR
Bor 33cl – 4,5 EUR

 

 

Supermarket árak (a kis supermarket az érkezési oldal legszélén található):

1,5 l-es víz – 1,5 EUR
33cl-es dobozos üdítő – 2 EUR
33cl-es dobozos sör – 2 EUR-tól
Bagett – 1.20 EUR
Croissant – 2 EUR
Kis szendvics – 2.50 EUR-tól
Nagy szendvics – 4 EUR-tól

 

A biztonsági ellenőrzést követően a tranzit zónában egy kedves attrakció fogadja az utasokat, ugyanis elhelyeztek egy zongorát, melyet bárki kipróbálhat és játszhat rajta az utastársak legnagyobb örömére!

Bejutás a fővárosba

 

Vonat közlekedés

 

A korábbi pontunkban említett TEC “A” buszjáratával kb. 20 perc alatt tud eljutni a Charleroi vasútállomásig. Onnan 60 perc alatt tud eljutni Brüsszel központjába. A vonatok 5:30 és 22:30 között közlekednek Brüsszel és Charleroi között. A menetrendért ide kattintson: menetrendet. A “From” után írja be, hogy Charleroi-Sud, a “To” után pedig azt írja, hogy Bruxelles-Central. Ha Brüsszelből kíván utazni a Charleroi repülőtér felé, fordítva írja be a két megálló nevét. Beírva a naptárba az utazásának időpontját, könnyedén megtalálja a pontos menetrendet.

 

Jegyár:
– csak oda: 9.50 EUR
– oda-vissza: 19 EUR

 

 

Brussels Bus Shuttle

 

A Charleroi tömegközlekedés busza

A Charleroi repülőtér és Brüsszel városközpontja között fél óránként közlekednek buszok. Ezzel olcsón és kényelmesen jutunk be a Brussels-Midi állomásra, ami nem messze van a városközponttól. Ahogy kilépünk a repülőtér érkezési oldalán, jobbra kell kanyarodnunk, és ott található a jegypénztár. Ha a helyszínen vásároljuk meg a jegyeket akkor fix 17 EUR-ba kerül csak egy irányban, oda-vissza útra pedig 34 EUR. Ha online vásároljuk meg a jegyet, akkor akár 5 EUR-ért is utazhatunk egy irányban, de ehhez jó előre kell foglalnunk a hivatalos oldalon. A buszok menetrendjét is megtalálja ezen az oldalon.

 

Brüsszelből 04:00-kor indul az első busz, az utolsó pedig 20:30-kor. A repülőtérről 08:30-kor indul az első és 23:50-kor az utolsó.

 

Jegyár:
– csak oda: 15 EUR
– oda – vissza: 28 EUR
– online megvásárolva 5 EUR-tól irányonként

 

 

Taxival Brüsszelbe

 

Körülbelül 100 EUR-ért tudunk bejutni Brüsszel belvárosába.

Látnivalók: amiket érdemes megnézni

 

Place Charles II

Hotel de Ville Église Saint-Christophe

 

A város legfontosabb pontjához, a Charles II térhez ellátogatva egy helyen láthatja Charleroi látnivalóinak a legfontosabbjait. Ezeket soroljuk most fel Önnek: elég nagy hiba lenne ha a Hotel de Ville-ben szeretnénk megszállni, ugyanis ez az épület nem más, mint a gyönyörű városháza, a neo–klasszicista stílus kiváló példája, a Charleroi látnivalók legszebb és leghíresebb épülete. A tér túloldalán található az Église Saint-Christophe azaz a Szent Kristóf Templom. Érdekessége, hogy építését nem olyan régen, 1958-ban fejezték be. A Place Charles II-n találunk még egy nagyon aranyos és érdekes szökőkutat, valamint vasárnaponként itt van a helyi piac. Itt található az egyetem épülete is. Ha vásárolni vágyunk a Rue de la Montagne nevű utcát ajánljuk ahol nagy, európai boltokkal találkozunk.

 

 

Parkok

 

Pár lépésre a Place Charles II-től található a Parc Reine Astrid. Ez egy hangulatos és kedves park, ahol kellemes környezetben tölthetünk el pár percet.

Ha a TEC buszjáratával szeretnénk bejutni a városba, a Jumet emlékműnél leszállva található a Parc de la Serna. Ez félúton van a repülőtér és a belváros között. A Parc de la Serna egy tipikus zöld övezet, ahol gyakran találkozunk fűben piknikező családokkal és szerelmes párokkal.

 

 

Sambre folyópart

Sambre folyópart

 

Ha a vasútállomásra érkezünk a busszal, ajánlatos egy sétát tenni a Sambre folyó partján, ami igazán romantikus lehet.

 

 

Musée de la Photographie á Charleroi

 

Múzeumok közül a fényképtörténeti múzeumot ajánljuk, ahol a környék legjobb művészeinek a több mint 60000 fényképét, és több száz fényképezőgépét tekinthetjük meg.

 

Nyitva tartás: Kedd – Vasárnap: 10:00-18:00

 

Jegyár:
– Felnőtt: 7 EUR
– Diák: 4 EUR

 

Bejutás a városba

 

Brussels Charleroi repülőtér – Charleroi belvárosa (távolság: 6 km)

 

Buszjegy automata

A TEC busztársaság Charleroi helyi tömegközlekedési eszköze. Az “A” jelű busszal tudunk bejutni a városba, valamint ezzel a busszal tud vissza jutni a repülőtér termináljába. A busz 05:35 és 22:35 között közlekedik nagyjából 30 percenként. A buszmegálló pont a csomagmegőrzővel ellentétes oldalán van a repülőtérnek. Ha tehát kilépünk a terminálból akkor jobbra kell elindulni a csomagmegőrzőhöz, és balra a buszmegállóhoz. Teljesen végig kell menni a terminál épülete mellett, és az épület végétől kb. 60-70 méterre található a városi busz megállója. A buszjegyet meg tudjuk venni automatából is.

 

Megállók: Brussels Charleroi South Airport – Jumet – Gare SNCB Charleroi Sud (vasútállomás)

 

Jegyár (2018-ban): 6 EUR

 

Menetidő:
– Jumet emlékműhöz: 10 perc
– Vasútállomáshoz: 18 percÚtikalauzaink felkeltették érdeklődésedet?
írj nekünk és elintézzük, hogy eljuss a legszebb helyekre a világon!
Rábukkantál arra a helyre, ahova leginkább húz a szíved? Okvetlenül részese szeretnél lenni a táj gyönyörű látványnak? Szeretnéd közelebbről is megismerni az ottani kultúrát? Mire vársz még? Kelj útra! Vedd fel velünk a kapcsolatot, Mi segítünk Neked abban, hogy gond nélkül eljuss a legszebb helyekre, legyen az bárhol a világon! Amennyiben a választott úticélod nem szerepel a listánkon, akkor se csüggedj! Írj Nekünk és Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Te mihamarabb útra kelhess!

Az ajánlatkéréshez elengedhetetlen, hogy a csillaggal* jelölt mezőket kitöltsd. A megfelelő helyre add meg Nekünk ez elérhetőségeidet (név, telefonszám, e-mail címe), majd röviden fogalmazd meg, hogy milyen szándékkal fordultál hozzánk!
Kérem a legjobb ajánlatot!


Tickair - egyedi ajánlat egyedi ajánlatot szeretnék
egyedi ajánlat
A Tickair csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tickair Csapata