Tickair - nyaralászervezés - Kanári szigetek
Belépés


Egy francia kisváros

 

Párizs Beauvais! Gyakran halljuk ezt a kifejezést, hiszen a Párizsba induló fapados járatok gyakran a Párizs Beauvais repülőtérre érkeznek. Azonban mielőtt hamar elsietnénk a fővárosba, érdemes lehet egy kicsit elidőzni ebben a kis városban!

A Beauvais szó hallatán az első gondolata az lehet, hogy vajon hogy kell kiejteni ezt a szót. Fonetikusan leírva ’Bové’. A következő gondolat, ami eszébe juthat, hogy vajon hol található ez a város? Párizstól nem túl messze, északra található Beauvais. Az A16-os számú autópálya köti össze a két várost, ami körülbelül 80 km-re fekszik egymástól. Azért szokás a Párizs Beauvais szót egymás mellett használni, hiszen megeshet, hogy innen kell bejutnia Párizsba, valamint itt, Beauvais-ban kell várakoznia egy átszállásra. Ahelyett, hogy sok-sok órát vesztegelne a repülőtéren, nézze meg Beauvais látnivalóit!

 


BEAUVAIS KÖZLEKEDÉS
BEAUVAIS LÁTNIVALÓK
BEAUVAIS GASZTRONÓMIA
BEAUVAIS TÉRKÉP
Tickair - útikalauzok Tickair - utazási iroda

BEJUTÁS A PÁRIZS BEAUVAIS REPÜLŐTÉRRŐL A BELVÁROSBA

 

A Beauvais (Tillé) repülőtér kb. 3 kilométerre van a városközponttól, tehát gyakorlatilag a város szélén található a reptér. A központ gyalog is megközelíthető, de a Corolis buszjárataival is könnyen eljut Beauvais centrumjába.

 

Beauvais-ban körülbelül 55000 ember lakik, így nem meglepő, hogy metró és villamos sincs a városban. Az egyetlen tömegközlekedési eszköz a busz, amely tökéletesen elegendő. A Corolis buszjáratai közül a 12-es jelzésű buszt ajánljuk, amely a Párizs Beauvais repülőtértől a központba visz minket. Érdemes a végállomásig, a Mairie-ig utazni, ami egy buszközlekedési csomópont. Vissza a repülőtérre is innen indul a 12-es busz. Reggel 07:10-től 23:30-ig közlekedik a város és a repülőtér között. A pontos információkat (a menetrendet és a megállók neveit) itt találja, a pdf fájlra kattintva.

 

Jegyár:
– Vonaljegy: 0,90 EUR
– 10 db-os gyűjtőjegy: 5,90 EUR

 

 

BEJUTÁS PÁRIZSBA A BEAUVAIS REPÜLŐTÉRRŐL

 

Távolság Párizs központjától: 85 km

 

 

Vonat, a leggyorsabb megoldás

 

A Beauvais vasútállomására busszal, vagy taxival juthat el a repülőtérről. Innen a Párizs-Nord vasútállomásra érkezik az SNCF járataival. A vonatok 05:00 – 20:00 között közlekednek 30-60 percenként.

 

Párizs repülőtér, Beauvais: SNCF weboldal.

 

Jegyár:
– Felnőtt: 12,70 EUR-tól
– 12 – 25 év között és 60 év felett: 9,60 EUR-tól
– 4 – 11 év között 6,40 EUR-tól
– Eljutás a vasútállomásig: Buszjegy: 4 EUR, Taxi: 11 EUR/autó

 

Menetidő: 65 perc

 

 

Taxi, a legdrágább megoldás

 

A taxi díja 110-150 EUR, a menetidő 60-90 perc Párizsig.

 

 

A Tickair tippje: Busz

 

A Párizs Beauvais repülőtérről a közvetlen busszal a legegyszerűbb, legolcsóbb és a leggyorsabb a beutazás. A busz a Ryanair járataihoz igazodik. A végállomás a Porte Maillot. Párizsból a repülőgép indulása előtt 195 perccel indul a busz a Párizs Beauvais repülőtérre, de érdemes lehet már korábban elindulni.

 

Jegyár: 17 EUR

 

Menetidő: 75 perc

 

 

BEAUVAIS LÁTNIVALÓK ÉS NEVEZETESSÉGEK LEÍRÁSA

 

Párizs nevezetességeihez kattintson ide: Párizsi látnivalók.

 

La Cathédrale Saint Pierre

 

Egészen biztos, hogy ez a legszebb épület a Beauvais látnivalók közül. A katedrális építése 1238-ban kezdődött, de érdekesség, hogy sohasem fejeződött be. A tető felső szintje alig alacsonyabb, mint a Notre Dame tornya. 1284-ben félkész szentély egy része beomlott, mert a támfalak nem bírták a súlyt. Bár újjáépítették, de ettől kezdve vagy háború, vagy pénzhiány miatt az építkezés akadozott. X. Leó pápa azért engedélyezte az úgynevezett bűnbocsátó cédulák árusítását, hogy az építkezéshez szükséges pénzt biztosítsa. Végül 1550-ben befejeződött a szentély és a kereszthajó építése. De ezután sajnos az épület egy része ismét beomlott. Ezután teljesen abbahagyták az építkezést. Ennek ellenére, vagy éppen pont ezért, a katedrális még ilyen formában is impozáns műemlék. A templom belmagassága nem mindennapi, 48 méter, a kereszthajó pedig 59 méter. Hatalmas ablakok világítják be a templomot, több közülük a XVI. századból maradt fenn. Az északi kereszthajó tövében álló asztrológiai óra a múlt században készült a híres strasbourgi óra mintájára. A katedrális melletti kolostorból fennmaradt részek egybeépültek a templommal, ezek a XV. századból származnak.

 

Nyitva tartás:
– Május – Október: 09:00 – 12:30, 14:00 – 18:30
– Június – Szeptember: 09:00 – 18:30
– November – Április : 09:00 – 12:30, 14:00 – 17:30

 

Jegyár: az óra fény és hang show-ja és az idegenvezetéstől függően 2 – 6 EUR

 

 

Eglise Saint Etienne

 

A város másik jelentős temploma, így fontos része a Beauvais látnivalók oldalunknak az Eglise Saint Etienne. Ez a templom jóval szerényebb, mint a katedrális, de ezt is érdemes megnézni a városnéző túra során. Csodálatos reneszánsz ablakait Leprince készítette.

 

Nyitva tartás:
– Május – Október: 09:00 – 12:00, 14:00 – 17:00
– November – Április: 09:00 – 12:00, 14:00 – 16:00

 

 

Musée Départament de l’Oise

 

Beauvais látnivalók között mindenképp meg kell említenünk múzeumot is. Ez a múzeum a középkor emlékeit, a híres beauvais-i gobelineket és gyönyörű kerámia tárgyakat mutat be. A múzeum egy gyönyörű épületben helyezkedik el, egy püspöki palotában. A palota története a 12. századig nyúl vissza, amikor elkezdték az alapját építeni.

 

Nyitva tartás:
– Július – Szeptember: 10:00 – 18:00
– Október – Június: 10:00 – 12:00, 14:00 – 18:00

 

Zárva: Minden kedden, Január 1., Húsvét hétfő, Május 1., Pünkösd hétfő, November 01., December 25.

 

Jegyár:
– Felnőtt: 2 EUR
– Diák: 1 EUR

 

Ingyenes: minden hónap első vasárnapján

 

 

Manufacture Nationale de la Tapisserie, Galerie National de la Tapisserie

 

Beauvais-ban a XVII. századtól királyi szövöde működött, csodás faliszőnyegek készültek XIV. Lajos francia király számára. A második világháború alatt a várost több nagy bombázás érte, így a műhely megsemmisült. Az itt készült fali szőnyegeket a Nemzeti Galériában, azaz a Galerie National de la Tapisserie-ben tekintheti meg, a romos gyárat pedig a Manufacture Nationale de la Tapisserie-ben.

 

Manufacture Nationale de la Tapisserie

 

A látogatás csak előzetes időpont egyeztetéssel lehetséges.

 

Nyitva tartás: Kedd, szerda, csütörtök: 14:00 – 16:00

 

Zárva: Januárban és ünnepnapokon

 

Jegyár:
– Teljes ár: 3,20 EUR
– Kedvezményes: 1 EUR

 

Tel: 03 44 14 41 90

Galerie National de la Tapisserie

 

Nyitva tartás: Kedd – Vasárnap: 10:30 – 17:30

 

Zárva: Január 1., Május 1. és December 25.

 

PÁRIZS BEAUVAIS GASZTRONÓMIAI KÜLÖNLEGESSÉGE

 

 

Tickair Utazási Iroda most nem egy éttermet ajánl Önnek, hanem egy igazi különlegességet, egy sajt boltot.

Ez a bolt, nem messze a katedrálistól, tele van finomabbnál finomabb sajtokkal, ami akár ajándékként is tökéletes lehet.

Igazi francia különlegesség.

 

Espace Primeur
6 Rue Chambiges

Beauvais térkép

 

A könnyebb tájékozódás érdekében egy térképet állítottunk össze. Megjelöltük a repülőtereket és az összes Párizs Beauvais-i látnivalót, amelyről írtunk. Ha rákattint a kék nyilakra, egy rövid ismertetőt is talál az aktuális helyről. Nagyítással és kicsinyítéssel megtalálja az összes helymegjelölést. Remek térképül szolgálhat a túra során.

 Útikalauzaink felkeltették érdeklődésedet?
írj nekünk és elintézzük, hogy eljuss a legszebb helyekre a világon!
Rábukkantál arra a helyre, ahova leginkább húz a szíved? Okvetlenül részese szeretnél lenni a táj gyönyörű látványnak? Szeretnéd közelebbről is megismerni az ottani kultúrát? Mire vársz még? Kelj útra! Vedd fel velünk a kapcsolatot, Mi segítünk Neked abban, hogy gond nélkül eljuss a legszebb helyekre, legyen az bárhol a világon! Amennyiben a választott úticélod nem szerepel a listánkon, akkor se csüggedj! Írj Nekünk és Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Te mihamarabb útra kelhess!

Az ajánlatkéréshez elengedhetetlen, hogy a csillaggal* jelölt mezőket kitöltsd. A megfelelő helyre add meg Nekünk ez elérhetőségeidet (név, telefonszám, e-mail címe), majd röviden fogalmazd meg, hogy milyen szándékkal fordultál hozzánk!
Kérem a legjobb ajánlatot!


Tickair - egyedi ajánlat egyedi ajánlatot szeretnék
egyedi ajánlat
A Tickair csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tickair Csapata