Tickair - nyaralászervezés - Kanári szigetek
Belépés


útikalauzok: Barcelona
Gaudi városa

A Földközi–tenger partjánál fekszik Barcelona, Katalónia fővárosa. Spanyolország második legnagyobb városa (1,6 millió fő) egyben Madrid legnagyobb vetélytársa, a világ egyik legizgalmasabb, és leghíresebb metropolisza. Bátran mondhatjuk, hogy Barcelona, hasonlóan a többi spanyol nagyvároshoz, Európa egyik legélhetőbb és legkellemesebb városa lett az idők folyamán. Bár jócskán találhatóak itt történelmi emlékek, mégsem emiatt vonzó célpont ez a gyönyörű város a turisták számára: Barcelona a modern világ fővárosa. A modernista géniusz, Antoni Gaudi ugyanis itt teljesedett ki és tervezett meghökkentő épületeket. A város másik nevezetessége, hogy a modern, tudatos várostervezés egyik kiemelkedő példája (érdemes egy pillantást vetni a város elképesztő szerkezetére).

 

A következőkről lesz szó: a Barcelona látnivalók oldalunkon a legfontosabb barcelonai nevezetességekről számolunk be, amelyek megtekintéséhez legalább 3-4 nap szükséges. Barcelona tömegközlekedése is szerepel a barcelonai útikalauzunk egyik oldalán. Metró és buszközlekedésről, árakról írunk benne. Egy másik oldalunk a bejutás Barcelona repülőtereiről témával foglalkozik. A Barcelona kártya használatáról és egyéb hasznos információkról is tájékozódhatnak. A Barcelona látnivalók térképén a barcelonai nevezetességeket illetve a repülőtereket is megjelöltük. A jobb oldalon található hivatkozásokra kattintva elérheti ezeket az oldalakat.


Látnivalók Barcelonában
Barcelona tömegközlekedése
Barcelona repülőterei
Barcelona kártya
Látnivalók térképen
Tickair - útikalauzok Tickair - utazási iroda

Barcelonai látnivalók: A lényeges nevezetességek leírása

 

BARCELONA LEGFONTOSABB ÉPÜLETEI

 

 

Barcelona szimbóluma: Sagrada Familia

 

Sagrada Familia

Melyik nevezetesség is szerepelhetne az első helyen a Barcelona látnivalók oldalunkon, ha nem a Sagrada Familia, amely egyértelműen a legfőbb látványosság? A Sagrada Familia – magyarul Szent Család – nem csak Katalónia fővárosának, hanem egész Spanyolországnak a leglátogatottabb nevezetességei között szerepel. Kivel, ha nem egy madridi látványossággal, a Prado Múzeummal vív ádáz csatát az első helyért minden évben. Mint minden fontos barcelonai látnivalónál, a Sagrada Familia építésénél is jelentős szerep jutott Antoni Gaudi katalán művésznek.

Érdekesség, hogy az épület megépítésére nem őt kérték meg, azonban különböző okok miatt (pl. haláleset) végül Gaudira jutott az a feladat, hogy felépítse a bazilikát. Bár a templom megtartotta a neogótikus stílust, a korábbi terveket lesöpörte és teljesen a maga képére formálta. Gaudi teljesen megszállottjává vált a Sagrada Familia megépítésének: beköltözött a félkész épületbe, hogy minél közelebbről tudja irányítani az építkezést, az összes pénzét a templomra költötte, élete utolsó 15 évében csak ezzel a projekttel foglalkozott, de összesen 40 évig volt az élete központi helyén a Sagrada Familia építkezés.

A bazilika oly annyira a jövő temploma, hogy bár több mint 100 éve épül, máig nem készült el. Lassítja az építkezést, hogy kizárólag adományokból és a turizmusi bevételekből építik, kikerülve ezzel a vallás beleszólását az építkezésbe. Ha egyszer elkészül, bár rossz nyelvek szerint sohasem fog, a világ legmagasabb temploma lesz, és 18 toronnyal fog rendelkezni. Ebből eddig 8 torony készült el. A legmagasabb a Jézus Krisztus torony, amely a teljes átalakítás után kb. 160 m magas lesz. A tervek szerint 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára fejezik be az építését. A Szent Család templomát XVI. Benedek pápa 2010. november 7.-én szentelte fel, és nyilvánította bazilikává. A templom alatt egy múzeum található, ahol az építkezés története tekinthető meg. A rajzokon, modelleken kívül egy dokumentumfilmet is meg lehet nézni.

 

Nyitva tartás:
– November – Február: 09:00 – 18:00
– Április – Szeptember: 09:00 – 20:00
– Október és március: 09:00 – 19:00
– December 25, 26, Január 1, 6: 09:00 – 14:00

 

Jegyárak:

 

Bazilika:
– Felnőtt: 15 EUR
– Barcelona kártya használatával: 14 EUR
– 18 év alatt és nyugdíjasoknak: 13 EUR
– 11 éven aluliaknak: Ingyenes!
– Audio vagy Tourist Guide: + 4.50 EUR

 

Bazilika + Torony + Audio Guide:
– Felnőtt: 29 EUR
– Barcelona kártyával: 28 EUR
– 18 év alatt és nyugdíjasoknak: 27 EUR
– 11 éven aluliaknak: 6 EUR
– 6 éves kor alatt a torony nem látogatható

 

Eljutás: Metró: 2-es, 5-ös vonal: Sagrada Familia megálló

 

Barcelona látnivalók: Sagrada Familia hivatalos weboldal

 

 

 

Casa Batlló, a Csontok háza

 

Casa Batlló, a Csontok háza

A híres Casa Batlló 1904 óta vonzza a látogatókat, pedig már 30 évvel korábban megépült. De ekkor alakította ki Gaudi a hullámvonalas erkélyeket, kerámia falburkolatokat. Az épület a művész egyik modernista mesterműve. A Casa Batllón is látszódik: Gaudi irtózott az egyenes vonalaktól. Találó a magyar Csontok háza kifejezés erre az épületre, hiszen ránézve olyan érzésünk lehet, mintha a tartóoszlopok csontok, az erkélyek pedig koponyák lennének. Az épület a Passeig de Gracia 43. alatt található, ez az út Barcelona legimpozánsabb sugárútja. Az épületbe be is mehetünk és megnézhetjük a Gaudi által tervezett liftet, tetőteraszt és szobákat is.

 

Nyitva tartás: 09:00 – 21:00 (utolsó belépés: 20:00)

 

Jegyár:
– Felnőtt: 22.50 EUR
– 18 év alatt és 65 év felett: 19.50 EUR
– 7 éven aluliaknak: Ingyenes!

 

Eljutás:
– Busz: 7, 16, 17, 22, 24, 28
– Metró: 2-es, 3-as, és 4-es vonal: Passeig de Gracia megálló

 

Barcelona látnivalók: Csontok háza hivatalos weboldal

 

 

 

Casa Milá, vagy La Pedrera: Kőbánya a város közepén

 

Casa Milá, vagy La Pedrera: Kőbánya a város közepén

A híres barcelonai látnivalók egyike, tehát természetesen ismét Gaudi műve a Casa Mila, amit La Pedreranak vagyis Kőbányának is neveznek. Ugyancsak a század elején épült egy gazdag textil gyáros megrendelésére. A mester utolsó alkotása természetesen nélkülözi az egyenes vonalakat. Ez az épület olyan, mint amit a nem túl szép nőkre szokás mondani: érdekes. Bár sokak szerint ez Gaudi mesterműve, mondván, hogy itt tudta leginkább összeolvasztani a természetet és az építészetet. És valóban, mintha egy lepusztult, barlangos hegyet látnánk, amelyet elhelyeztek erre a gyönyörű sugárútra, a Passeig de Gracia 92-be. A tetőteraszt kerámiával és csiszolatlan márvánnyal borították, felületén nonfiguratív szobrok láthatóak és a szürrealista kémények is szobrokat mintáznak. Külön kiemelnénk, hogy a Casa Milá vázlatok alapján, konkrét terv nélkül épült fel.

 

Nyitva tartás:
– Hétfőtől-péntekig 09:00 – 20:00
– Szombat, vasárnap 10:00 – 14:00 és 18:00 – 20:00

 

Zárva: December 25, Január 11-17

 

Jegyár:
– Felnőtt: 20.50 EUR
– Diákoknak és nyugdíjasoknak: 16.50 EUR
– 7 – 12 év között 10.25 EUR
– 7 év alatt ingyenes

 

Eljutás:
– Metró: 3-as és 5-ös vonal: Diagonal megálló
– Busz: 7,16,17, 22, 24, V17

 

 

 

FC Barcelona stadionja, a Camp Nou

 

FC Barcelona stadionja, a Camp Nou FC Barcelona stadionja, a Camp Nou

 

Egy Barcelona szurkoló számára valószínűleg ennek az épületnek a megtekintése a legfontosabb állomás a Barcelona látnivalók oldalunkon közölt nevezetességek közül. De az együttesért nem rajongók tetszését is bizonyára el fogja nyerni Európa legnagyobb stadionja. A közel 100.000 fő (jelenleg 99.354 ülőhely) befogadására képes stadionban, a Camp Nou Experience keretein belül lehetőség nyílik egy stadiontúrára. Az FC Barcelona Múzeumban megtekintheti a csapat különböző idényekben használt mezeit, a sok-sok serleget, információkat olvashat legendás futballistákról, valamint megnézheti Lionel Messi aranycipőjét és az UEFA Bajnokok Ligája trófeáját is. Egy 3D mozi és egy hatalmas audiovizuális érintőképernyő is helyet kapott a múzeumban. A túra során beülhet a kommentátori állásokba, beléphet a csapat öltözőjébe és sétálhat a lelátókon. A 3.500 m2-es FC Barcelona Múzeum évről évre több millió látogatót fogad, és ezzel a második legnépszerűbb múzeum a városban, a Picasso Múzeum után.

 

Nyitva tartás:
– Hétfő – Szombat: 10:00 – 18:30
– Vasárnap és egyéb szabadnapokon: 10:00 – 14:30

 

Jegyár:
– Felnőtt: kb. 23 EUR
– 6 és 13 év között, 70 év felett: 18 EUR
– 5 év alatt ingyenes


Eljutás: Metró: 3-as vonal: Les Corts megálló, 5-ös vonal: Collblanc / Badal megálló

 

 

 

Barcelona diadalíve: Arc de Triomf

Barcelona diadalíve: Arc de Triomf

 

Mint a legtöbb európai nagyvárosban, Barcelonában sem maradhatunk diadalív nélkül. Ez a diadalív az 1888-as barcelonai világkiállításra épült, ez volt a rendezvény főbejárata. Azonban ez a diadalív jelentősen különbözik a már Párizsban és Rómában látott diadalívektől. Az építmény vörös téglából épült a mór stílus jegyében. Tetején egy kőfaragás látható és a címerben a spanyol tartományok képviseltetik magukat.

 

Eljutás: Metró: 1-es vonal: Arc de Triomf megálló

 

 

 

Torre Agbar, a város felhőkarcolója

 

Torre Agbar, a város felhőkarcolója

 

Ha naplemente után érkezünk, már a repülőről kiviláglik Barcelona egyik legnagyobb épülete, a kb. 150 méteres felhőkarcoló a Torre Agbar.

 

A 10 éve épült tornyot a modern építészet kedvelőinek nagyon ajánlott megnézni. Éjjel a kivilágításáról 4500 LED gondoskodik.

 

A Torre Agbar jelenleg a Vízművek irodaházaként funkcionál.

 

Eljutás: Metró: 1-es vonal: Glóries megálló

 

 

 

HÍRES PARKOK, HANGULATOS TEREK ÉS UTCÁK

 

 

Antoni Gaudi parkja: Parc Guell

 

Antoni Gaudi parkja: Parc Guell

Egy újabb Antoni Gaudi által tervezett barcelonai látnivaló a Güell Park, amely a 20. század első 14 évében épült. A dúsgazdag Eusebi Güell gróf bízta meg Gaudit, hogy építsen egy olyan lakóparkot, ahol kristály tiszta a levegő és nagyszerű kilátás nyílik Barcelonára. Így egy belvárostól távolabb eső kopár hegyen alakította ki a parkot a tervező. Egyetlen szépséghibája, hogy senki sem akart beköltözni ezekbe az épületekbe, így közparkká alakult. A Güell Parkot csodaszép pavilonok, kanyargós lépcsősorok és mozaikok díszítik. A mozaikokból kirakott lépcsőkön keresztül egy nagy terasz tetejére juthatunk fel, amelyet 86 oszlop tart és egészen lenyűgöző élményt nyújt.

 

Nyitva tartás:
– Január 1 – Március 28: 08:30 – 18:15 (utolsó belépés: 17:30)
– Március 29 – Május 3: 08:00 – 20:00 (utolsó belépés: 19:30)
– Május 4 – Szeptember 6: 08:00 – 21:30 (utolsó belépés: 21:00)
– Szeptember 7 – Október 24: 08:00 – 20:00 (utolsó belépés: 19:30)
– Október 25 – December 31: 08:30 – 18:15 (utolsó belépés: 17:30)

 

Jegyár:
– Felnőtt: 8 EUR
– 7 és 12 év között, 65 év felett: 5.60 EUR
– 7 év alatt ingyenes

 

Eljutás:
– Metró: 3-as vonal: Lesseps megálló
– Busz: 24, 31, 32, H6, 92, 112

 

 

 

Barcelonai látnivalók sokasága a Montjuicon

 

Montjuic

A Placa d’Espanya körforgalomtól nem messze terül el a Montjuic hegy, amelyen nagyon sok barcelonai látnivalót találhatunk. Sokat a 20. század eleji világkiállítás miatt építettek, vagy épp az 1992-es olimpia alkalmából. A területen olyan Barcelona látnivalók találhatóak, mint a 18. századi katonai erődítmény, a Montjuic kastély és benne a Katonai Múzeum. Itt található a Világító szökőkút, tovább haladva a Palau Nacional, ahol a Katalán Nemzeti Múzeumot rendezték be. A Montjuicon található kertek és parkok közül kiemelnénk a Nou Jardí Botanicot. Ebben a botanikus kertben több ezer növényfajjal találkozhatunk. Itt található Poble Espanyol is, azaz a Spanyol falu, amely egy nagyon felkapott barcelonai látnivaló. A célja a tervezőnek az volt, hogy az 1929-es világkiállításra érkező turisták anélkül ismerjék meg Spanyolország építészeti vonásait, hogy Barcelonából kitennék a lábukat. A kb. 120 épület a legjellemzőbb spanyol házak hű másolatai, tehát nem egy skanzenről beszélünk. A tengerpart mellett található Barcelonetától induló Montjuic Cable Cart, azaz a libegőt használva gyönyörködhetünk a barcelonai látnivalókban és a lenyűgöző kilátásban. A siklók a nyári szezonban 10:00 – 21:00 között közlekednek.

 

Felvonó jegyárak:
– Felnőtt: 8 EUR
– Felnőtt return: 12 EUR
– 4 és 12 év között: 6.20 EUR
– Gyermek return: 8.80 EUR

 

Poble Espanyol jegyárak:
– Felnőtt: 12 EUR
– 4 és 12 év között: 7 EUR

 

Eljutás:
– Montjuic hegy: Metró: 1-es, 3-as és 8-as vonal: Placa Espanya megálló
– Felvonó (Funicular): Metró: 2-es, 3-as vonal: Paral-lel megálló

 

 

 

La Rambla, egy hamisítatlan sétálóutca

 

La Rambla, egy hamisítatlan sétálóutca

A La Rambla öt önálló teret foglal magában. Az utca két oldalán zajlik a forgalom, amely alkalmas kiindulópont a katalán főváros megismeréséhez. Kisállat kereskedők, utcazenészek, virágosok és újságosok adják meg a tér hangulatát. A rajzolók megörökítik a Barcelona látnivalók oldalunkon említett épületek nagyját. Bármikor megyünk is a város legismertebb utcájába, az mindig tele lesz turistákkal. A platánfasorral kísért sétálóutca több, mint 1 km hosszú. A La Rambla déli része a Port Vell kikötőnél ér véget. Itt található az ágyúöntöde épülete, a barcelonai bank székháza, mellette a katonai kormányzóság palotája terpeszkedik, amely külsejében a Versailles-i Kis Trianon palotára emlékeztet. A tér közepén magasodik a Kolumbusz emlékoszlop, Barcelona jelképe. A 67 méter magas emlékmű egy kőtalapzatra állított öntöttvas oszlopból, egy aranyozott földgömbből és az azon álló 7 méteres szoborból áll. A talapzatra négy lépcső vezet, amelyekre bronz oroszlánok vigyáznak. A körbe futó domborművek a nagy felfedező életének jeleneteit ábrázolják. A La Rambla sétálóutca északon a Plaza de Catalunyánál ér véget. Az utca bal oldalán az El Raval negyed, jobb oldalán pedig a Gótikus negyed található. Vigyázzon az értékeire, ne könnyítse meg a zsebtolvajok dolgát, akik sajnos jelentős számban megtalálhatóak.

 

Eljutás: Metró: 1-es, 6-os, 7-es vonal: Catalunya megálló

 

 

 

Font Magica, a mágikus szökőkút

 

Font Magica, a mágikus szökőkút

A Montjuic lábánál építették a Font Mágica nevű világtó szökőkutat. Barcelona tömegközlekedési központjához, a Placa de Espanyahoz érkező turisták biztosan meg fognak állni és gyönyörködni fognak a szökőkút gyönyörű, mindenkit elkápráztató víz- és színjátékban. A fények és a víz ritmusa a zenére változik. Természetesen kihagyhatatlan a zenei palettáról a Queen híres dala, a Barcelona. A show kb. negyed órás és 15 perc szünet után újraindul. Érdemes több szempontból is megnézni az előadást, hiszen fentről teljesen más látványt nyújt, mint a szökőkút mellől. A fantasztikus látvány ráadásul ingyenes, így ez egy olyan látnivaló Barcelonában, amit nem szabad kihagyni. A szökőkút nem üzemel hétfő, kedd, és szerdai napokon. A zenei összeállítás az üzemelési idő alatt minden órában és félórában kezdődik.

 

Üzemelési idő:
– Május – Szeptember: 21:00 – 11:30 (Csütörtök – Vasárnap)
– Október – Április: 1 9:00 – 09:00 (Péntek és Szombat)

 

Eljutás:
– Metró: 1-es, 3-as vonal Placa Espanya megálló
– Busz: 9, 13, 27, 30, 37, 50, 55, 56, 57, 65, 79, 109, 157, 165: Placa Espanya megálló

 

 

 

BARCELONA LEGFONTOSABB MÚZEUMAI

 

 

Picasso Múzeum

 

Picasso Múzeum

A gótikus negyedtől nem messze rendezték be Pablo Picasso múzeumát. 15 éves korában Barcelonába költözött. Művészi korszakait színekkel jelölte. Az itteni tárlaton sok korai – a kék és rózsaszín periódus – figuratív alkotása is ki vannak állítva, amelyek talán azokkal is megszerettetik Picassot, akik nem hívei a modern festészetnek. Barcelona leglátogatottabb múzeuma már 50 éve működik! Rajzok, kerámiák, metszetek és a az első két nagy mű, az Első áldozás, és a Tudomány és Charity festmény is fellelhető itt. Múzeum szeretőknek kihagyhatatlan program a barcelonai nevezetességek között!

 

Nyitva tartás: Kedd – Vasárnap: 09:00 – 19:00
December 24-én és 31-én a múzeum 14:00 óráig tart nyitva.

 

Zárva: Hétfőnként, Január 1, Május 1, Június 24, December 25.

 

Jegyár:
– Felnőtt: 11 EUR
– 25 év alatt és 65 év felett: 7 EUR

 

Ingyenes:
– 18 év alatt
– Minden hónap első vasárnapján
– Minden vasárnap 15 óra után

 

Eljutás: 1-es metró: Arc de Triomf állomás, 3-as metró: Liceu állomás, 4-es metró: Jaume I állomás

 

Cím: Montcada 15-23.

 

Barcelona látnivalók: A Picasso Múzeum honlapja

 

 

 

Antoni Gaudi otthona: Gaudi Múzeum

 

Antoni Gaudi otthona: Gaudi Múzeum

A fentebb említett Güell parkban találhatjuk Antoni Gaudi lakását, amelyben akkor lakott, mikor a parkot építtette. A ház belseje Gaudi saját ötletei és tervei alapján készült, így a stílus kedvelőinek érdemes megnézni ezt a múzeumot.

 

Nyitva tartás:
– Október – Március: 10:00 – 18:00
– Április – Szeptember: 09:00 – 20:00
– December 25-26, Január 1. és 6.: 10:00-14:00

 

Jegyár:
– Felnőtt: 5.50 EUR
– 11-17 éves között: 4.50 EUR
– Barcelona Carddal: 4.50 EUR
– 10 év alatt ingyenes

 

Eljutás:
– Metró: 3-as vonal: Lesseps megálló
– Busz: 24, 74, 92, 116

 

Barcelona látnivalók: A Gaudi Casa Museu honlapja

A barcelonai tömegközlekedés leírása, fontos információk


Metró közlekedés a városban

 

A barcelonai metróval gyorsan, tisztán, valamint légkondicionált kocsikban tud eljutni szinte bárhova a városban. A város kiváló metrórendszerrel rendelkezik. Az egész várost behálózó öt metróvonal a Plaça de Catalunyaról ágazik szét. A metróvonalak térképe az alábbi oldalon tekinthető meg.

 

Nyitva tartás:
– Hétköznapokon (hétfő – csütörtök), vasárnap és ünnepnapokon: 05:00 – 24:00
– Péntek, ünnepnapokon: 05:00-02:00
– Szombat: 00:00-24:00

 

 

Barcelona tömegközlekedés: Busz járatok

 

A buszok minden nap 06:05-től 22:35-ig közlekednek. Buszjáratokról információt itt lehet találni. A Plaça de Catalunyán 23:00 és 04:00 között megálló éjszakai buszok félóránként közlekednek.

 

 

Jegy típusok

 

Barcelona tömegközlekedése rendkívül fejlett és könnyen használható, mivel nem kell különbséget tenni a járművek között, legyen az vonat, metró, villamos, helyi vagy távolsági autóbusz. A jegytípusokról azért is érdemes beszélni, hiszen például a zónák figyelembe vételénél, fontos a megfelelő jegy megvásárlása. Barcelona tartománya 6 zónára van osztva. Turisztikai szempontból gyakorlatilag csak az 1. zóna az, amit használni kell, mert az 1. zóna lefedi a várost. (kivéve a Barcelona repülőtér, amelyről ide kattintva olvashat, a már említett oldalunkon). A 2. zónától Barcelona külvárosai találhatóak.

Több utazásra jogosító jegyeket is lehet vásárolni a barcelonai tömegközlekedés keretein belül. Ezek jelentősen olcsóbbak, egyszeri használatuk 1 óra 15 percen keresztül jogosít utazásra, akár átszállással is. A metrón és a vasúton a beszállás és kiszállás csak érvényesítéssel történhet, így ott nincs ellenőrzés, azonban autóbuszon és villamoson gyakori. Lehetőség van egy jeggyel több személynek utazni, ekkor az érvényesítést kell ennek megfelelő számban elvégezni.

A jegyek elektronikusak, ezért előfordulhat meghibásodás. A sérült jegyeket kicserélik a nagyobb csomópontok irodáiban (pl. Plaza de Catalunya vasútállomás, RENFE agencia), és a tapasztalatok azt mutatják, hogy az ellenőrök sem kellemetlenkednek a turistákkal emiatt.

 

Jegyár: Egyszerű jegy (buszra és metróra egyaránt): 2.20 EUR

 

T-DIA kártya (korlátlan utazásra jogosít 1 napon keresztül valamennyi közlekedési eszközön):
– 1 zónára: 8.60 EUR
– 2 zónára: 13.10 EUR
– 3 zónára: 16.45 EUR
– 4 zónára: 18.40 EUR
– 5 zónára: 20.60 EUR
– 6 zónára: 23.05 EUR

 

T10 jegy gyűjtőjegy, 10 utazásra vehető igénybe Barcelona tömegközlekedési eszközein. Ugyanakkor egy utazás 1 óra 15 perces lehet, és átszállásra is lehetőség van – akár a metrón belül, akár metróról buszra – de miután elhagytuk a metrót, nem lehet visszatérni. A T10 talán a leggazdaságosabb jegytípus. Elég az 1-es zónára venni ilyen jegyet, mert ebbe beletartozik egész Barcelona, a repülőtér, és repülőtérről közlekedő RENFE-vonat is. Ez a jegyet egyszerre több személy is használhatja, az érvényesítést ennek megfelelően kell olyankor végezni.

 

Jegyár:
– 1 zónára: 10.20 EUR
– 2 zónára: 20.10 EUR
– 3 zónára: 27.40 EUR
– 4 zónára: 35.25 EUR
– 5 zónára: 40.50 EUR
– 6 zónára: 43.05 EUR

 

TICKAIR TIPP: Hola BCN

 

Hola BCN Barcelona travel card több napra szóló tömegközlekedés jegy. Megvásárlása után korlátlanul igénybe vehetők Barcelona városának tömegközlekedési eszközei. A repülőtérről való bejutásnak sincs plusz költsége, amennyiben rendelkezik ezzel a jeggyel.

 

Jegyár:
– 2 napos: 15 EUR
– 3 napos: 22 EUR
– 4 napos: 28.50 EUR
– 5 napos: 35 EUR

 

Barcelona tömegközlekedés: A társaság weboldala

 

 

A megadott információk tájékoztató jellegűek.

Barcelona repülőtér – Bejutás a városba1. Barcelona repülőtér: El Prat (BCN)

 

Távolság Barcelona központjától: 13 km

 

Busz közlekedés az El Prat repülőtérről

 

Aerobus (A2)

 

A busz a Barcelona El Prat repülőtér – Plaza de Catalunya között közlekedik. A repülőtértől 06:00 – 01:00, a városból 05:30 – 00:30 között közlekedik 8-15 percenként. A busz a barcelonai repülőtér 2-es terminálja előtt áll meg. A jegyeket a buszon vásárolhatja meg. Bármilyen kérdése adódik, ne aggódjon, a spanyol emberek nagyon segítőkészek, bátran forduljon hozzájuk!

 

Útvonal: Barcelona El Prat repülőtér – Plaza de Espana – Urgell – Plaza de Universitat – Plaza Catalunya

 

Jegyár:
– 5.90 EUR/út
– return: 10.20 EUR
Tömegközlekedési jegyek (pl. T-10, Hola BCN) nem érvényesek rá!

 

Menetidő: 35-40 perc

 

46-os busz

 

A Barcelona El Prat repülőtér – Plaza de Espana között közlekedik. A barcelonai repülőtér és a belváros között 04:50 és 23:00 között közlekedik kb. 20 percenként.

 

A busz a T2 B, a T2 C, a T2 AB és a T1 terminál előtt áll meg.

 

Jegyár: 2.15 EUR
Tömegközlekedési jegyek (pl. T-10, Hola BCN) érvényesek rá!

 

N17-es éjszakai busz

A Barcelona El Prat repülőtér – Plaza de Catalunya között közlekedik. A barcelonai repülőtértől 22:01 és 04:51, a városból 23:10 – 05:10 között közlekedik 20 percenként.

 

Jegyár: 2.15 EUR
A Hola BCN kártya és a Barcelona kártya nem érvényes rá, azonban a T-10 érvényes és nem kell külön díjat fizetni.

 

Metró (L9 Sud) – új lehetőség

 

2016-tól már metróval is be lehet jutni a belvárosba. A T1 és a T2-es terminálnál is van megállója és 05:00 és 00:00 között közlekedik. A vonaljegy nem érvényes rá, hanem egy külön reptéri jegyet (Billet aeroport) kell rá vásárolni.


Jegyár: 4.50 EUR


A T-10 jegy nem érvényes rá, azonban a Hola BCN kártya érvényes és nem kell külön díjat fizetni.

 

Taxi – a legkényelmesebb megoldás

 

A barcelonai repülőtér termináljai elől indulnak a taxik, amelyekkel az út 25-30 perc a városközpontba. A csomagokért külön kell fizetni, általában 1 EUR/csomag.

 

Jegyár: 20-35 EUR, célponttól függően

 

Tickair tipp: Bejutás vonattal

 

Vonattal olcsón, gyorsan és kényelmesen tud bejutni a barcelonai repülőtérről a városközpontba.
RENFE szerelvényei (2-es vonal) 30 percenként közlekednek a Barcelona El Prat repülőtér és a Passeig de Gracia vasútállomás, illetve a Sants vasútállomás érintésével, 06:08-tól 23:38-ig (ellenkező irányban 05:51 – 22:51). A menetidő 19 perc a Sants, 26 perc a Passeig de Gracia vasútállomásig.

 

Jegyár: 4.10 EUR
A vonatra érvényes a T-10 jegy, a Hola BCN kártya és a Barcelona kártya is. Amennyiben valamelyikkel rendelkezik, úgy nem kell külön díjat fizetni.

 

 

 

2. Barcelona repülőtér: Girona (GRO)

 

Távolság Barcelona központjától: 94 km

 

Bejutás busszal a Gironáról

 

Közvetlenül a barcelonai Girona repülőtérről indít autóbuszokat Barcelonába a Sagalés busztársaság (a buszjárat menetrendje). Az út normál körülmények között 1 óra 10 percet vesz igénybe. Figyelni kell azonban arra, hogy a jó buszra szálljon, ugyanis több “Barcelona Bus” indul a repülőtérről, de közülük csak egy megy Barcelonába, a másik kettő Girona központjába, illetve a Costa Bravára közlekedik.

 

Vonattal Barcelona belvárosába

 

A másik opció a vonatozás. A vonat ugyanakkor Girona központjából közlekedik ahova a barcelonai repülőtérről, busszal vagy taxival kb. fél óra alatt lehet eljutni.

 

Taxi közlekedés – hasznos tudnivalók

 

A távolság következtében egyszerűen értelmetlen taxit használni arra, hogy bejusson Barcelona belvárosába. Az árak annyira nagyok lennének, hogy azt ajánljuk, csak a vasútállomásig utazzon taxival. Az ár a Barcelona repülőtértől a vasútállomásig kb. 20 EUR.

 

 

A megadott információk tájékoztató jellegűek.

Barcelona kártya használata, árak


A Barcelona kártya használatával ingyenesen
 vehető igénybe a barcelonai tömegközlekedés. Tehát korlátlanul utazhat, illetve szállhat át a metró, busz és villamos szerelvények között. Ezen kívül a repülőtérről való bejutáshoz is kedvezményeket ad a Barcelona kártya: a C1 vonalon működő vonatra 100%, az Aerobus járatain pedig 15%-ot. Ezen kívül sok-sok múzeumba, valamint egyéb nevezetességbe biztosít ingyenes belépést. Egy nagyszerű szórakozási lehetőség is ingyenes a Barcelona kártya használatával. Hajókázhat Barcelona kikötőjében ingyenesen (Golondrinas)! Sajnos a legfontosabb Barcelona látnivalókba nem tud ingyenesen bejutni, ellenben kap kedvezményeket!

 

Főbb látnivalók kedvezményei:

 

– Sagrada Familia: -1 EUR
– Camp Nou Experience (FC Barcelona stadion körbevezetés): -5%
– Gaudi Múzeum: -1 EUR
– Casa Batlló: -3 EUR
– Pueblo Espanyol (Spanyol falu): -20%
– Casa Milá / La Pedrera: -20%

 

Teljes lista a kedvezményekről: ide kattintva.

 

A Barcelona kártya jegyárai:

 

– 3 nap: 45 EUR (4 – 12 év között: 21 EUR)
– 4 nap: 55 EUR(4 – 12 év között: 27 EUR)
– 5 nap: 60 EUR (4 – 12 év között: 32 EUR)

 

 

A megadott információk tájékoztató jellegűek. A pontos információkért, kérjük látogasson el a hivatalos weboldalra.

Barcelonai látnivalók térképen

 

Barcelona Spanyolország egyik legszebb városa. Hasonlóan Madridhoz, itt is a modern, tiszta utcaszerkezetek figyelhetőek meg, hozzátéve Antoni Gaudi ámulatba ejtő, néhol meghökkentő építészeti alkotásait. Tengerparti város, ezért minden egy helyen szerepel: fürödhet a tengerben, várost nézhet, valamint nagyszerű múzeumokat is meglátogathat. 2013 nyarán nagyon felkapott úti cél volt, hiszen a vizes világbajnokságnak is Barcelona adott otthont. A könnyebb tájékozódás érdekében létrehoztuk a Barcelona látnivalók térképet, amely egy Google térkép. Megjelöltük a repülőtereket, valamint a fontos helyeket, Barcelona látnivalóit. A térképet nagyíthatja, kicsinyítheti. Apró kék pontok jelzik az adott nevezetesség helyét. Nagyítással és kicsinyítéssel megtalálja az összes helymegjelölést. Ez a térkép biztosan hasznos lesz Önnek a túra során. Remek térképül szolgálhat ugyanis egy mobil eszközön, vagy kinyomtatva akár magával is viheti.

 

 

A BARCELONAI LÁTNIVALÓK TÉRKÉPÉN SZEREPLŐ FŐBB NEVEZETESSÉGEK:

 

– El Prat repülőtér: Barcelona központi repülőtere
– Girona repülőtér: kissé kívül eső repülőtér, de a bejutás innen is könnyű, kattintson a Tickair Ügynkség Barcelona repülőtér weboldalára és tudjon meg többet!
– Sagrada Familia: Barcelona szimbóluma, Gaudi főműve
– Güell Park: egy újabb Gaudi remekmű, hangulatos, varázslatos park
– Casa Batlló: azaz Csontok háza. Ki más tervezte volna, ha nem Gaudi
– Casa Milá: másnéven La Pedrera, igazán meghökkentő látvány a Passeig de Gracia impozáns épületei között
– Picasso Múzeum: a híres festő munkáit itt tekintheti meg
– Montjuic – Mágikus szökőkút: sok élményt kínál Barcelona dombja, többek között a Spanyol falu, illetve a Mágikus szökőkút is itt helyezkedik el
– La Rambla: Barcelona 0-24-ben nyüzsgő sétálóutcája
– Torre Agbar: a modern Barcelona szimbóluma, egy különösen éjszaka ámulatba ejtő felhőkarcoló
– Camp Nou: Barcelonai futball szurkolók számára kötelező látványosság megtekinteni az FC Barcelona stadionját
– Arc de Triomf: Barcelona sem lehet kivétel, itt is van egy gyönyörű diadalívÚtikalauzaink felkeltették érdeklődésedet?
írj nekünk és elintézzük, hogy eljuss a legszebb helyekre a világon!
Rábukkantál arra a helyre, ahova leginkább húz a szíved? Okvetlenül részese szeretnél lenni a táj gyönyörű látványnak? Szeretnéd közelebbről is megismerni az ottani kultúrát? Mire vársz még? Kelj útra! Vedd fel velünk a kapcsolatot, Mi segítünk Neked abban, hogy gond nélkül eljuss a legszebb helyekre, legyen az bárhol a világon! Amennyiben a választott úticélod nem szerepel a listánkon, akkor se csüggedj! Írj Nekünk és Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Te mihamarabb útra kelhess!

Az ajánlatkéréshez elengedhetetlen, hogy a csillaggal* jelölt mezőket kitöltsd. A megfelelő helyre add meg Nekünk ez elérhetőségeidet (név, telefonszám, e-mail címe), majd röviden fogalmazd meg, hogy milyen szándékkal fordultál hozzánk!
Kérem a legjobb ajánlatot!


Tickair - egyedi ajánlat egyedi ajánlatot szeretnék
egyedi ajánlat
A Tickair csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tickair Csapata