Tickair - nyaralászervezés - Kanári szigetek
Belépés


COVID-19 Utastájékoztató

Belépési szabályok és COVID-19 utastájékoztató - Kanári-szigetek

 

Az alábbiakban összefoglaltuk azokat a tudnivalókat, melyek hasznosak lehetnek az utazás tervezésekor, illetve az egészségünk megőrzése érdekében:

 

Milyen feltételeknek kell megfelelnem ha szeretnék beutazni a Kanári-szigetekre? 

Spanyolország az Európai Unió és a Schengeni Térség tagállamaiból történő beutazás esetén eltörölte a COVID-19 járvány miatt bevezetett valamennyi beutazási feltételt. Az Európai Unió és a Schengeni Térség tagállamaiból – köztük Magyarországról – beutazók nem esnek át egészségügyi ellenőrzésen Spanyolországba belépéskor, amelynek keretében nem kell sem EU digitális Covid igazolással rendelkezni, sem előzetes regisztrációt elvégezni a belépéshez. A beutazáshoz továbbra is szükséges az érvényes, fényképes úti okmány (útlevél vagy személyazonosító igazolvány).

 

Számítanom kell-e valamilyen korlátozásra hazaérkezéskor?

Nem.

 

Milyen biztonsági intézkedéseket kell betartanom a repülőgépen?

A repülőgépeken mind az utasoknak, mind a személyzet tagjainak kötelező arcmaszkot viselniük. Érdemes a hosszabb utakra több arcmaszkot is magunkkal vinnünk, így gyakrabban tudjuk őket cserélni. Több légitársaság is ingyenes fertőtlenítő törlőkendőt oszt az utasoknak a beszállás során, valamint a repülőgépeket is gyakrabban fertőtlenítik. A fedélzeten több járat esetében csak kártyás fizetésre van lehetőségünk.

 

Biztonságos-e a repülőgépen történő utazás?

A szakértők egyetértenek abban, hogy a repülőgépeken minimális a fertőződés veszélye, hiszen a rendszer 2-3 percenként cseréli le a kabin levegőjét úgy, hogy fele részben mindig friss levegőt áramoltat, a másik felét pedig újrakeringeti. A visszakeringetett levegő minden alkalommal átmegy egy 7 rétegű HEPA-szűrőn, amely képes a benne lévő szálló részecskék, baktériumok, vírusok több mint 99 százalékának kiszűrésére. Szakértők szerint a repülőgép levegőjének tisztasága megegyezik egy steril műtő levegőjének tisztaságával. A levegőt a kabinban felülről lefelé áramoltatják, tehát a plafonból, a fej feletti szellőzőkből és a törzs szélén, az ablakok felett érkezik be, aztán a lábtérnél lévő réseken távozik, ahonnan az utastér alatti szűrőrendszerbe kerül. Itt keverik össze a friss levegővel, és kezdi meg ismételt útját a plafon felől, az alábbi ábrán látható módon:

Ezzel a felülről lefelé mozgatással érhető el, hogy a kabin különböző részein helyet foglaló utasok között minimális a fertőződés esélye, de a gyorsan cserélődő levegőnek köszönhetően a veszély az egymás mellett ülő utasok esetében is kisebb, mint bármilyen más zárt térben.

Ugyanakkor a szakértők megjegyzik azt is, hogy az egymás közelében ülő utasok megfertőzhetik egymást, akár köhögve, akár tüsszögve, tehát a maszk viselése mindenképpen indokolt a fedélzeten.

 

Milyen biztonsági korlátozásokra számíthatok a Kanári-szigeteken?

Tömegközlekedési eszközökön és kirándulóbuszokon kötelező az arcmaszk használata. Fontos ügyelni a gyakori kézmosásra, a kihelyezett kézfertőtlenítők használatára.

 

Milyen általános biztonsági szempontokra figyeljek oda az utazás során? 

  - mindig vegyük figyelembe a kihelyezett útmutatásokat, és működjünk együtt azokkal (pl. arcmaszk használata),

  - mossunk kezet rendszeresen szappannal és vízzel, és használjuk a kihelyezett alkoholos kézfertőtlenítőket,

  - tartózkodjunk a kézfogástól,

  - tüsszentés vagy köhögés esetén használjunk papír zsebkendőt, és azt azonnal dobjuk ki a szemetesbe,

  - lázas beteggel kerüljük a közvetlen érintkezést.

 

Foglalással kapcsolatos tudnivalók:

 

Mi történik akkor, ha lefoglalom az utazásomat, és a légitársaság a koronavírus járvány miatt törli a járatomat?

Ebben az esetben minden utasnak lehetősége van módosítani az utazás időpontját egy későbbi dátumra, vagy teljes visszatérítést is lehet kérni. 

 

Mi a helyzet akkor, ha lefoglalt utazással rendelkezem, a járatomat nem törölték, de félek elutazni?

Ilyen esetekben lehetőség van az utazás dátumának módosítására. Ilyenkor a légitársaság és a szálloda részéről módosítási díj merülhet fel, valamint az esetleges árkülönbözetet is meg kell fizetni, ha egy drágább időpontra szeretnénk áttenni az utazásunkat. Visszatérítésre azonban ilyen esetben nincs lehetőség, hanem az utazási szerződésben szereplő feltételek az irányadók. A sztornó biztosítást ilyen esetben nem lehet érvényesíteni, csak akkor, ha az utas megbetegszik, vagy egy közeli hozzátartozó halála miatt nem tud elutazni.

 

Van-e lehetőség arra, hogy olyan utazást foglaljak, ami ingyenesen módosítható?

Bizonyos célpontok és ajánlatok esetében van ingyenes módosítási lehetőség, ezzel kapcsolatban kérünk tájékozódj a weboldalunkon, illetve az utazásszervező kollégáknál.

 

 

Tickair - egyedi ajánlat egyedi ajánlatot szeretnék
egyedi ajánlat
A Tickair csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tickair Csapata