Tickair - nyaralászervezés - Kanári szigetek
Belépés


Útibeszámoló – Fuerteventura (2. rész)
Útibeszámoló – Fuerteventura (2. rész)
2018-12-19

Útibeszámoló FuerteventuraEbben a részben az utazásunk második részét foglaltuk össze, vagyis olvashattok Ajuy-ról, Betancúria-ról, Morro Jable-ról, Corralejo homokdűnéiről és az Oasis Parkos élményeinkről is.

 

5. nap:

 

Első megállónk Ajuy volt. Az ide vezető út végig nagyon szép, a homok és a kőzet vöröses színű, sok-sok zölddel. A falucska nagyon hangulatos, annak ellenére, hogy milyen pici, sok étteremmel rendelkezik, ahol kellemes zene szól, és finom tengeri fogásokat fogyaszthatunk.

 

A homok Ajuy-nál fekete, a hullámok pedig nagyon nagyok, ezen a partszakaszon tilos fürdeni. Itt találhatóak a Kanári-szigetek legrégebbi, kb 70 millió éves kőzetei, és a Cueva Del Llano – Láva alagutak. Nagyon érdekes volt látni a rétegződéseket a kőzetekben.

 

Ajuy Ajuy
Ajuy Ajuy
A láva barlangok felé vezető út Gyönyörű látványt nyújt a végtelen óceán
Ha Ajuyba látogatunk, akkor a magassarkút inkább hagyjuk otthon :) A láva barlang bejárata
A láva barlang bejárata Különleges a kőzeteken megfigyelhető rétegződés

 

Út közben megálltunk egy kecskefarmnál, ahol sajtokat és mindenféle finomságot lehet vásárolni. A hölgy nagyon kedves volt. Finom kóstoló falatokat állított össze nekünk, és megmutatta, hogyan tartják az állatokat. Rendkívül tiszta és rendezett volt a környezetük.

 

Finom kóstolófalatokkal vártak, és persze vásárlásra is volt lehetőség A hölgy nagyon kedvesen körbevezetett minket

 

Ezután Vega de Rio Palmasban álltunk meg. A pici falu nagyon hangulatos, de kihalt hatást kelt, viszont nagyon sok a zöld növény és a pálmafa, a falut átszelő folyónak köszönhetően, mely csak időszakonként táplálja a növényeket.

 

Vega de Rio Palmas hangulatos főtere Vega de Rio Palmas
Az út melletti megállókban mókusokat is etethetünk A Betancuria felé vezető út

 

A következő állomásunk Betancuria volt, ami  egyike a sziget legfontosabb látnivalóinak. A városka a Kanári-szigetek egyik legrégebbi települése, ezért sok régi, klasszikus kanári-hangulatú épülettel találkozhatunk.

 

Betancuria Betancuria
Betancuria Betancuria

 

Betancuria sok hangulatos étteremmel rendelkezik, ahol szintén fogyaszthatunk helyi specialitásokat, ezek egyike a Restaurante Valtajaral, ami a város fő utcáján található, és egy tipikus autentikus kanári-étterem. Mi egy 6 féle tapasból álló menüt kértünk, amiben volt kanári krumpli, kecskesajt, csicseriborsós pörkölt, krumpli saláta és édes gofio is. Ha szeretnénk egy kis átfogó képet kapni a helyi gasztronómiáról, akkor jó szívvel ajánljuk ezt az éttermet.

 

A Restaurante Valtarajalt szívesen ajánljuk ha kanári ízekre vágysz Autentikus hangulat a bárpultnál….
…. és az asztaloknál is :) A 6 féle tapasból álló menünk
A választék főleg helyi fogásokból áll Betancuriában sok sajtbolt is van, ahol helyi sajtokból válogathatunk

 

A Betancuriából hazafelé vezető úton láthattuk az egyik hegy tetején álló két óriás szobrot, ami Guise és Ayose királyokat ábrázolja, akik egykoron a sziget fölött uralkodtak.

 

A Betancuriából hazafelé vezető út Guise és Ayose királyok szobrai

 

Sotavento Beach6. és 7. nap:

 

Az utolsó két teljes napunkat a hotelnél töltöttük, nem ültünk autóba, hanem csak a tengerparton sétáltunk. Figyeltük a Windsurfösöket és a Kitesurfösöket is, ideális volt nekik az idő a sportoláshoz.

 

A Sotavento Beach-en nagyon jól meg van szervezve, hogy a part északi része a Windsurfösöké, a középső része a fürdőzőké, a déli része pedig a Kitesurfösöké.

 

Sotavento Beach Sotavento Beach
Windsurf Center Windsurf Center
Windsurf Center A hotelekből ingyenes transzfer van a Kite és Windsurf centerekhez
A pálmafák mögött van a Kite Center Ideális a partszakasz a Kitesurfözéshez

 

Az utolsó napokon sokkal jobban visszahúzódott a víz, ezért lecsökkent a vízszint annyira, hogy át tudtunk sétálni kb. térdig érő vízben ott, ahol korábban még nyakig ért. Érdekes, hogy a vízszint nem csak napon belül változik, hanem hétről hétre is. Van egy táblázat, ami pontosan jelöli, hogy melyik napon hány cm lesz a lagúnában a vízszint. Amikor megérkeztünk, akkor az első egy-két napon még volt némi víz a lagúnában, de aztán teljesen kiszáradt. Ha tehát alacsonyan van a vízszint az azért jó, mert tovább tudunk sétálni a parton mindkét irányban, ha viszont magasabban van a vízszint, akkor szebb látványt nyújt a lagúna, tehát mindkét esetben van minek örülni :)

 

Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy a ti utazásotok idején mekkora lesz a vízszint a Sotavento Beach lagúnájában, akkor IDE kattintva le tudjátok tölteni a 2019-es évre vonatkozó előrejelzést.

 

8. nap:

 

Az utolsó napunkon este 20:20-kor indult a repülő, ezért még volt időnk arra, hogy reggeli után időben elindulva egy nagyobb kört tegyünk a szigeten. Így ezen a napon először lementünk Morro Jable-ba, aztán tettünk egy rövid látogatást az Oasis Park-ban, majd elmentünk még Corralejoba a homokdűnékhez is.

 

Morro Jable városa a sziget legdélebbi üdülővárosa, és gyönyörű tengerparttal rendelkezik, ahol szintén nincsenek hullámtörők, így viszonylag nagyok a hullámok a tengerparton. Ezen a partszakaszon vannak napozóágyak is, valamint pár száz méterenként bárok is. Számunkra ez a város a legkellemesebb hangulatú település a szigeten.

 

Jól esik egy kávé a parton :) Világítótorony
Morro Jable Morro Jable
Morro Jable Morro Jable

 

Az Oasis Park egy egész napos program, de nekünk most csak kb 3 óránk volt a látogatásra. Alapvetően talán leginkább egy safari parkhoz lehetne hasonlítani, hiszen nagyrészt afrikai állatokat láthatunk: zsiráfokat, elefántokat, vízilovakat, antilopokat, tevéket, majmokat, struccokat, stb. Hatalmas területen fekszik a park, ezért az idősebb vagy nehezebben mozgó korosztály bérelhet kis elektromos autót is, ami megkönnyíti a közlekedést.

 

Számunkra a legnagyobb élmény a zsiráfetetés volt, és nagyon tetszett a hüllő bemutató is, ahol a nézők között körbevisznek kígyókat, gyíkokat, leguánokat és egyéb állatkákat, így a lehető legközelebbről tudjuk megcsodálni ezeket a teremtményeket. A fóka showra sajnos már nem jutott időnk, de biztosan az is nagyon szuper. Lehetőség van olyan jegy vásárlására is, amivel együtt úszhatunk a fókákkal. A park rendelkezik egy hatalmas kaktuszparkkal is, ahol számtalan különböző kaktuszt és pálmát csodálhatunk meg, itt is rengeteg időt lehet eltölteni. Az Oasis Parkba ingyenes busszal is eljuthatunk a sziget szinte bármelyik hoteléből.

 

Oasis Park A sül házaspár nagyon szereti egymást :)
Szinte mindenhol kellemes árnyékos ösvények vannak Kenguruk
Vízilovak Zebrák
Ez az állat a Qatar Airways gépeiről lehet ismerős Afrikai szavanna
Tevék Tevegelésre is van lehetőségünk
Ismerkedek a tevékkel :) Elefántok
A zsiráf etetés volt a legnagyobb élmény :) A zsiráfok nagyon aranyosak voltak
A gyerekekre is gondolnak A kaktuszoknál is órákat lehetne eltölteni
A kaktuszoknál is órákat lehetne eltölteni Hüllő-show
Hüllő-show Hüllő-show
Hüllő-show A bátrabbak a nyakukba is vehetik a kígyókat :)

Az utunk utolsó élménye a Corralejo Nemzeti Park volt, ahol megcsodáltuk a híres homokdűnéket. Nagyon különleges élmény, ahogy az út keresztülvezet a homokdűnéken, és az egyik oldalon a tengerben, a másik oldalon pedig a dűnékben gyönyörködhetünk. Meg is tudunk állni a parkolók egyikében, és bejárhatjuk a dűnéket, ami nekünk az egyik legszebb élmény a szigeten.

 

Corralejoi homokdűnék Corralejoi homokdűnék
Corralejoi homokdűnék Corralejoi homokdűnék
Corralejoi homokdűnék Corralejoi homokdűnék
Corralejoi homokdűnék Corralejoi homokdűnék
Corralejoi homokdűnék Corralejoi partszakasz
Corralejoi homokdűnék Corralejoi homokdűnék

 

Nálunk tehát a TOP5 kihagyhatatlan látnivaló Fuerteventurán:

1. Sotavento Beach – Risco el Paso (ez a két partszakasz Costa Calmától délre található)

2. Corralejo homokdűnéi

3. Cofete tengerpartja

4. Morro Jable városa és tengerpartja

5. Betancuria óvárosa

 

Fuerteventura szigete tehát leginkább azoknak fog tetszeni, akik szeretik a hosszú homokos partszakaszokat, szeretik a nyugalmat, és kellemes pihenésre és feltöltődésre vágynak. Reméljük, minél többen fogtok elutazni Fuerteventurára, és ti is megcsodáljátok majd ezt a kellemes szigetet :)

Írd meg a véleményed!
Név
E-mail cím
Elküldöm a véleményem!
Rólunk
Szeretünk olyan élményeket ajánlani, melyekről személyes tapasztalatokat szereztünk. Blogbejegyzéseinkkel megosztjuk Veletek ezeket az élményeinket a Kanári-szigetekről, és más úti célokról is. Saját képeinkkel igyekeztünk visszaadni a szigetek hangulatát és azt az életérzést, amit Ti is átélhettek egy ilyen út alkalmával.
Kategóriák
Kövess minket!
Feliratkozom!
Tetszik az oldalunk és az ajánlataink, de még nem tudod pontosan mikor, melyik célpontra vagy szállodába szeretnél utazni? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig megkaphasd legjobb ajánlatainkat!
Rólunk mondták!
Kedves Tickair és csapata! Szeretnénk, megköszönni azt a mérhetetlen sok segítséget amit tőletek kaptunk! Bár a mai világban könnyen lefoglalhattuk volna magunknak az egész utazást, de sok keresgetés után, megtaláltalak benneteket és a sok pozitív értékelés és levelezés után Titeket választottunk! Elég sokat dolgozunk és így időnk se engedte, hogy mindennek így utána járjunk mint ahogyan azt ti tettétek! Minden olyan volt mint amit vártunk, sőt....annál is jobb, hiszen majd az egész szigetet bejártuk :) Köszönjük nektek ezt a lehetőséget! Remélem a jövőben is tudunk majd az együttműködésetekkel együtt utazni! Mindenkinek csak ajánlani tudlak benneteket! Köszönjük Nektek!! Petra és Szabi! :)
Nagy Petra
Nagyszerű csapatmunka, kedves, segítőkész szervezők. Odafigyelnek az utasaikra, azonnali reakciók a kérdésekre. Mindenkinek ajánlani tudom. Minden nagyon korrekten ment. Csillagos ötös!
Jókuti Ildikó
5 pont! Már másodjára utaztunk a Tickair szervezésében. Most is minden remek volt, a szervezés, a transzfer a hotel az ellátás, azért az árért amit igértek. Jól esett az az odafigyelés amivel kezeltek bennünket! Köszönöm szépen! Legközelebb is Önöket választom és ajánlani fogom az ismerőseimnek!
Marianna Mezei
Tickair - egyedi ajánlat egyedi ajánlatot szeretnék
egyedi ajánlat
A Tickair csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tickair Csapata