Tickair - nyaralászervezés - Kanári szigetek
Belépés


Tökéletes nászút a Kanári-szigeteken!
Tökéletes nászút a Kanári-szigeteken!
2016-10-30

2016 szeptemberében fantasztikus élményekben volt részünk, amiket most szeretnénk Veletek is megosztani! Miután átéltük életünk legszebb napját, az esküvőnket, rá két napra már a repülőn találtuk magunkat, útban Gran Canaria felé.

A szigeten élő magyar kollégánk, Vivien kedves fogadtatása igazán jó indítása volt a nászutunknak. Miközben elvittek minket a szálláshelyünkre, részletes tájékoztatást adtak a szigetről, másnap pedig a Gran Canarián található programokról és az általuk szervezett szigettúrákról.

Jó érzés volt tapasztalni, hogy nem vagyunk magunkra hagyva, hanem bármilyen probléma esetén fordulhatunk hozzájuk és Nekik köszönhetően semmilyen fontos látnivalóról nem maradtunk le.


(A Tickair Utazási Iroda minden utasa számára biztosítja a magyar asszisztenciát a Kanári-szigeteken).

Az Amadores beach-en található Gloria Palace Royal hotelben volt a szállásunk, ami nap-nap után lenyűgözött minket. A félpanziós (reggeli, vacsora) ellátásunk pazar volt: pezsgős reggelik, gyertyafényes vacsora, kanári ételek, tematikus vacsorák – hogy csak néhányat említsünk az „étlapról”. Lizának a vacsorán felszolgált sütik, fagyik és torta különlegességek voltak a kedvencei, nekem pedig az előttünk elkészített halak, és húsok voltak a legfinomabbak. Esténként a hotelben különböző show műsorokat nézhettünk, amik nagyon magas színvonalúak voltak. Bár az igazat megvallva nem mentünk le minden műsorra, mert az óceánra néző szobánkért egyenesen oda voltunk! :) Valahányszor beléptünk, percekig csak a látványt csodáltuk.

Első napunk a strandolásról szólt. A nászutunk során nagyon sok strandon jártunk, de bátran kijelentjük, hogy az Amadores beach volt a legszebb mind közül! Bár egyikünk sem nagy élővíz kedvelő, mégis sokszor megmártóztunk az óceánban. Első pillanatban a 21 fok nagyon kevésnek tűnt, de miután megszoktuk, már nagyon élveztük a vizet!

Második napra kirándulást terveztünk a közeli Mogánba. A helyiek nem véletlenül mondják rá, hogy „Gran Canaria Velencéje”, hiszen a város egy valóságos ékszerdoboz! Erről a saját szemünkkel is meggyőződtünk. A hangulatos kikötője, a szűk utcák, a fehér házak és a színes virágok nagyon romantikussá tették ezt a várost.

Kedves Uraim! Ha ellátogatnak ide, biztosan le fogják nyűgözni a feleségüket! Nekem sikerült Lizát! :)

Vivien kollégánk többször említette, hogy a sziget egy mini kontinens, de mi ezt első hallásra túlzásnak éreztünk. Aztán autót béreltünk és a sziget belseje felé vettük az irányt. Itt döbbentünk rá, hogy a mini kontinens elnevezés teljesen jogos (és akkor még nem is láttunk mindent)! A sziget belsejében a mini Grand Canyonnal találtuk szembe magunkat: kopárság, hatalmas sziklák, meredek völgyek. Lélegzetelállító volt.

A sziklák közötti szerpentineken haladva, egyszer csak megpillantottuk Fataga városát, melyet az „ezer pálmafák völgyének” neveznek. Ez valóban így van. Már kezdtük megszokni a látványt, hogy mindenhol kopárságot és kaktuszokat látunk, egyszer csak a szemünk elé tárul egy oázis, telis-tele zöld pálmafákkal. Bár csak átutaztunk a városon, nagyon mély benyomást tett ránk ez az élmény.

A következő célpont Gran Canaria legmagasabb pontja, a Pico de las Nieves volt. Ha visszagondolok a Gran Canariai nászutunkra, akkor nekem ez az állomás a személyes kedvencem. A Pico de las Nievesi kilátó már a felhők felett található. A kilátás lélegzetelállító: a Roque Nublo és Roque Bentayga sziklák összetéveszthetetlenül emelkednek ki a szigetből, miközben a háttérben magasodik a Teide, Tenerife és egyben Spanyolország legmagasabb hegycsúcsa. Percekig csak álltunk és tátott szájjal csodáltuk a gyönyörű felhőket, az élénk zöld fákat és a tiszteletet parancsoló sziklákat.

Észak felé vettük az irányt azzal a céllal, hogy igazi, kanári hangulatú településeket lássunk. Utunk során nagyon izgalmas kép tárult elénk. Arról eddig is hallottunk, hogy a sziget déli része száraz, az északi pedig csapadékos, de arra nem számítottunk, hogy ahol ez a kettő találkozik, ott ennyire látványosan húzódik a határvonal.

Eközben nem tévesztettük szem elől a célunkat: tradicionális kanári falukat szeretnénk látni. Elsőként Terorban álltunk meg. Bár a falu neve lehangoló, a belvárosa annál felüdítőbb. Teror a szépen kidolgozott, faragott erkélyeiről híres. A sétáló utcáján erről alaposan meg is győződhettünk. Egymást érték ezek a szép erkélyek. A főterén egy szép bazilika és egy hatalmas fa is látható.

Terorról és a többi északi településről is elmondható, hogy nem tipikus turista célpont. Kevés a szuvenír bolt és a városban található látnivalók kb. 30-60 perc alatt bejárhatók. Bár nem sokáig tart bejárni egy várost, mégsem érdemes kihagyni egyet sem. Ez igaz következő állomásunkra, Firgasra is, ami a vizéről híres. Gran Canaria bármelyik pontján jár is, a firgasi víz minden szupermarketben megtalálható, és mindenki szerint ez a legfinomabb. Firgas közepén egymást követi két utca, a Paseo de Gran Canaria, és a Paseo de Canarias. Az előbbin egy hangulatos patak csörgedezik, mely egy forrásból ered. A patak oldalán csempékből kirakott padok és a Gran Canariai városok címerei láthatók. A Paseo de Canarias-on, a földön láthatjuk a 7 sziget csempéből kirakott makettjeit. Ezek a csempék annyira megtetszettek nekünk, hogy emlékül megvettük a csempéből kirakott házszámunkat.

Arucas városa volt a következő megállónk. Bár gyönyörű, színes házak vannak mindenfelé, a város látképét mégis a feléjük magasodó fekete templom határozza meg. Az épületet nézve olyan érzésünk támadt, mintha a templom folyamatosan árnyékban lenne. Nagyon érdekes volt. Ebben a városban egy szép botanikus kertet is találunk, valamint a híres kanári rum gyárat. Itt meg lehet kóstolni a nagyon finom „ron miel”-t, azaz a mézes rumot. Liza kedvence a karamellás rum lett, hoztunk is haza belőle! Különböző márkájú rumokat egyébként bármelyik boltban lehet vásárolni, tehát ha valaki a Kanári-szigeteken tölti a nyaralását, vagy a nászútját, mindenképp kóstolja meg ezt a finomságot.

Utunk során a sziget fővárosa, Las Palmas sem maradhatott ki. Az időjárás nem hazudtolta meg magát. Ahogy az útikalauzban is olvashatjátok, Las Palmas klímája nagyon érdekes. Szinte mindig felhős az ég és állandóan 25 fok körül mozog a levegő. Ez most is bejött. Ellátogattunk a kb. 3 km hosszú Las Canteras strandhoz, valamint az óvárosba, amit Vegueta néven találunk meg a térképen. Sajnos nem sok időnk volt a látnivalókra (megnéztük kívülről a Szent Anna Katedrálist és a Casa de Colónt), mert a parkolással igencsak meggyűlt a bajunk. A legjobbnak végül egy mélygarázs mutatkozott. Gyors séta után autóba ültünk és irány a szálláshely.

Kipihenten indultunk Maspalomasba, hogy megnézhessük a sivatagot. A gyönyörű Riu Hotel előtt álltunk meg az autóval. Először mindketten kétkedéssel beszéltünk a sivatagról. Nem tudtuk elképzelni, hogy kerülhet egy nyüzsgő város közepére egy sivatag. Azt gondoltuk, biztos csak néhány homokbuckáról van szó, amit kicsit túlértékelve sivatagnak neveznek. Nagyon kellemesen csalódtunk! Ez valóban egy sivatag! Ahogy egyre közelebb sétáltunk, kezdtek kirajzolódni a dűnék és mi nem akartunk hinni a szemünknek. Liza odáig volt érte! Meg is másztunk egy dűnét, sőt üzentünk is haza! Aki elhatározza, hogy szeretne a dűnéken át eljutni a partig, annak azt javasoljuk, hogy eddzen előtte, mert nem egyszerű feladat.

A Faro, azaz a világítótorony következett, ami a város gazdagabb környéke. Ez érződött a hoteleken, a vendéglőkön, a fagyizókon, a turistákon és a bevásárlóközpontokon is. Jó érzés volt sétálni a parton.

Utolsó napunkon átsétáltunk a hotelhez közeli városba, Puerto Ricóba. Amadorest és Puerto Ricót egy hangulatos sétány köti össze. Mindössze 1 km-re van egymástól a két strand, tehát kényelmesen megtettük ez a távot. Nagyon érdekes volt alaposan szemügyre venni, hogy tudtak egy ilyen meredek hegyoldalra felépíteni egy várost. A strandja nagyon tetszett nekünk és a szuvenír boltokban is találtunk kedvünkre valót! 

Ezután fájó szívvel visszatértünk gyönyörű szobánkba csomagolni.

Visszagondolva a nászutunkra, Gran Canariáról csak kellemes emlékeink vannak. Bár sok látnivaló van a szigeten, egy egy hetes kint tartózkodás során, kényelmesen meg lehet nézni minden fontos nevezetességet. A Kanári-szigetek között vacilláló utasoknak/nászutasoknak csak ajánlani tudjuk Gran Canariát, biztosan nem fognak csalódni!

Írd meg a véleményed!
Név
E-mail cím
Elküldöm a véleményem!
Rólunk
Szeretünk olyan élményeket ajánlani, melyekről személyes tapasztalatokat szereztünk. Blogbejegyzéseinkkel megosztjuk Veletek ezeket az élményeinket a Kanári-szigetekről, és más úti célokról is. Saját képeinkkel igyekeztünk visszaadni a szigetek hangulatát és azt az életérzést, amit Ti is átélhettek egy ilyen út alkalmával.
Kategóriák
Kövess minket!
Feliratkozom!
Tetszik az oldalunk és az ajánlataink, de még nem tudod pontosan mikor, melyik célpontra vagy szállodába szeretnél utazni? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig megkaphasd legjobb ajánlatainkat!
Rólunk mondták!
Nagyon precíz, jó csapat. Sajnos mikor mentünk volna pont bejött a covid, ilyenkor az ember legnagyobb fèlelme hogy elbukja a pènzèt, de nem így törtènt. Utalvány formájában megkaptuk ès azt is 2 x megengedtèk hosszabbítani, így most juniusban vègre eltudtunk jutni Tenerifere ami felejthetetlen èlmèny adott nekünk a felesègemmel. Nagyon jó kis programok voltak egyiket sem bántuk meg hogy befizettünk ra, kint is kedvesek voltak. A hotel sol tenerife 4 csillagos volt azt viszont nagyon kimaxolták mert ilyen jó 4 csillagos szállodában mèg nem voltam, látszik hogy itt máshogy èrtèkelik mint idehaza. Bátran ajánlom mindenkinek, aki biztos utazási irodát keres ès biztos jó èlmènyt akar szerezni magának.
Nagy András
Teljes nyugalomban és biztonságban töltöttük a nyaralásunk Tenerifén, hála a Tickair-nek! Remek hotelajánlatot kaptunk és vettünk igénybe az Irodának köszönhetően! Az Iroda valamennyi kollégája rendkívül odaadóan volt segítségünkre bármiben, amikor csak kértük! Köszönjük Tickair, felejthetetlen nyaralásban volt részünk
Pinke Anita
Köszönjük Tickair utazási Iroda. Csodás 11 napot töltöttünk el Tenerifén, Playa de las Americas Palm beach hotelben szálltunk meg. Kelecz Tamás utazásszervező mindenről tájékoztatott, volt hogy szombaton hívtam és kézségesen a rendelkezésemre állt egyéb kérdésekben
Pálinkás Mária
Tickair - egyedi ajánlat egyedi ajánlatot szeretnék
egyedi ajánlat
A Tickair csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tickair Csapata