Tickair - nyaralászervezés - Kanári szigetek
Belépés


Párizs, szeretlek! Útibeszámoló – 1. rész
Párizs, szeretlek! Útibeszámoló – 1. rész
2013-07-17

Bonjour! Je m’appel Edina Szobonya. Akarom mondani: Hello! A nevem Szobonya Edina!

 

Azt mondják Párizs a szerelem városa. Nos akár így van, akár nem, én már az utazás gondolatától is révületbe estem. Az út végén pedig egyértelművé vált, amit egy híres francia film is mond: Párizs, szeretlek! Egy átlagos téli vasárnap kezdődött minden…

 

A szokásos rokonlátogatás után ugyanis egy sárospataki cukrászdában meghívást kaptam egy remek kis össze szokott csapattól, hogy tartsak velük erre a nagyszerű utazásra. Nagyon örültem neki, mert mindig is el szerettem volna jutni Párizsba. Pár perc gondolkodás után már arra is megoldást találtam, hogyan oldjam meg az út feltételeit: mi mást kérhetne egy 19 éves lány ballagására, mint ezt az utat?

 

A lakásunk a negyediken voltA hónapok gyorsan teltek és már csak azt vettem észre, hogy már a repülőjegy és a szállásunk le is van foglalva. Június 19-én, miközben én és Lívia az utolsó szóbeli tételeinket dolgoztuk ki az iskolapadban, a hét fős társaságból öt személy boldogan vágott neki a nagy útnak. Estére mikor én már érett lettem, ők is megérkeztek. Aztán elérkezett a várva várt nap, június 21, hogy a két friss érettségivel rendelkező lány a többiek után eredjen. Líviával mindketten izgatottak voltunk, hiszen én még nem repültem ő meg attól, hogy én mennyire izgatott vagyok. Az út nyugis volt, túléltük. Amikor megérkeztünk a Beauvais repülőtérre, buszra kellett szállnunk, hogy eljussunk Párizsba. A végállomáson már vártak ránk a többiek, hogy elkísérjenek a szállásunkra. Az ott lévő gyors közlekedés először meglepett, a jól kiépített metró hálózatok nagyon jól ki vannak találva, gyors és nagyon átfogó a közlekedés.

 

A szállásunk nem egy tipikus szállás volt. Költségcsökkentés céljából ugyanis nem egy hotelben aludtunk. Léteznek ugyanis különböző weboldalak, ahol párizsiak lakását lehet kibérelni. Ez lényegesen olcsóbb, mint akár egy két csillagos hotel és az az előnye is megvan, hogy egy teljes lakás a miénk, tehát teljesen otthon érezhetjük magunkat. Az általunk lefoglalt lakás egy Chloe nevű párizsi angol tanárnő lakása volt, nagyon hangulatosan és vidáman berendezve, egy tipikus párizsi körfolyosós lépcsőház negyedik emeletén. Tipikus lakás a Párizs, szeretlek című filmből!

 

A nyüzsgő párizsi folyópartHa hibát kellene említenem, azt mondhatnám, hogy a lakás hét emberre kicsinek bizonyult, valamint az sem volt túl jó, hogy messze voltunk a legközelebbi metró megállótól. Nagyon kellemetlen volt ugyanis egy fárasztó nap után 6-700 métert gyalogolni még hazáig, aztán pedig fellépcsőzni a negyedikre. A lepakolás után nem vesztegettük az időt, a hét fiatal nekivágott Párizs utcáinak.

 

Meglepődve tapasztaltam azt a rengeteg embert, akik az utcákon voltak. A Szajna part tele volt szórakozni vágyó fiatalokkal: több ezren ültek a parton, integettek és kiabáltak a hajókázó turistáknak, öröm zenéltek, iszogattak, jól érezték magukat.

 

Az első látványosság, amit megpillantottam az a Notre Dame volt. Meg kell mondjam, sokkal szebb mint a képeken. Aznap este Párizsban a zene világnapját ünnepelték. Ez azt jelentette, hogy Cité szigetén és a környéken az emberek hemzsegtek az utcán. Mindenhonnan hangosan szólt a zene, karneváli hangulat volt az utcákon. Mint ha egy gigantikus utcabálon lettem volna. Mindenki barátságos volt, fényképezkedni akart mindenki. Mi más juthatott volna az eszembe, ha nem ez: Párizs, szeretlek! Természetesen az értékeinkre nagyon kellett vigyázni, de nagyon örülök, hogy az egész út során senkivel sem történt ilyen jellegű szerencsétlenség.

 

Másnap „frissen és üdén” metróra, illetve RERre szálltunk, hogy eljussunk Disneylandbe. A hosszabb út hangulatosan telt a folyamatosan jelen lévő profi utcazenésznek köszönhetően. A változékony időjárás ellenére nagyon nagy volt az érdeklődés a mese ország iránt, amit meg is értek, hiszen ott egy életre szóló élmény várja az embert, még ha 19 éves is. A játékok nagyon jól vannak kitalálva és gondosan ügyelnek arra, hogy a kis gyerekek valóban egy mesében képzeljék magukat. Disneyland két hatalmas parkból áll, aminek a bejárása legalább egy teljes napot vesz igénybe.

 

Én és Szandra A fiúk: Máté, Dani, Dávid

 

Mivel nagy a park ezért célszerű telefont is vinni, hogy ha valaki vagy valakik elkóborolnak, el tudják érni egymást. Az attrakciók fantasztikusak! Bár a sorban állás néhol akár egy óra is lehet, megéri! Főleg a felnőtteknek szóló játékok. Miután a Hollywood Towerben a liftbe csap a villám és lezuhanunk a 13. emeltről, vagy amikor kilőnek minket egy rakétával az űrbe, utána nem biztos, hogy az jut eszembe, hogy szeretlek Párizs! A 360 fokos fordulatok, a teli torokból üvöltések és ezért másnapra a berekedés garantált! A figurák is nagyon jól ki vannak dolgozva. A Karib – tenger kalózai ugyanis nem az ijesztő kategóriába sorolható, azonban nagyon profi munka, mintha Isla de Muertán érezné magát az ember, a rumivó kalózok között. Nagy tanulsága a napnak, hogy fontos időben érkezni, már nyitásra, valamit a fast pass ügyes használata is sokat segít.

 

Mickey Kinga

 

Zárásként 23 órakor Disneyland egy lenyűgöző show-val búcsúzott el tőlünk. Csipkerózsika palotájára Disney figurákat vetítettek más-más zenei aláfestéssel, tűzijátékkal, lángcsóvákkal, illetve lézer show-val. Szó szerint mesés látvány volt, egy életre szóló emlék. Néhány a csapatból azt mondják, hogy ez volt a párizsi útjuk legszebb élménye. Valóban lenyűgöző technikai megoldások és fantasztikus Disney zenék tarkították. A nap végére teljesen elfáradunk. Egy másik nagy tanulsága Disneylandnek, hogy másnapra olyan programot kell szervezni, ami kevésbé fárasztó. A Párizs, szeretlek című filmben ugyanis elfelejtettek arról szólni, hogy ebben a városban mennyit kell gyalogolni! Mivel mi erről nem tudtunk, a következő nap Máté a lábunkat nem kímélve úgy gondolta, hogy elvisz minket Európa egyik legnagyobb bolhapiacára, a Les Puces de Saint-Ouen piacra.

 

De ez a leírást majd a következő részben olvashatjátok!

Írd meg a véleményed!
Név
E-mail cím
Elküldöm a véleményem!
Rólunk
Szeretünk olyan élményeket ajánlani, melyekről személyes tapasztalatokat szereztünk. Blogbejegyzéseinkkel megosztjuk Veletek ezeket az élményeinket a Kanári-szigetekről, és más úti célokról is. Saját képeinkkel igyekeztünk visszaadni a szigetek hangulatát és azt az életérzést, amit Ti is átélhettek egy ilyen út alkalmával.
Kategóriák
Kövess minket!
Feliratkozom!
Tetszik az oldalunk és az ajánlataink, de még nem tudod pontosan mikor, melyik célpontra vagy szállodába szeretnél utazni? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig megkaphasd legjobb ajánlatainkat!
Rólunk mondták!
Kedves Tickair és csapata! Szeretnénk, megköszönni azt a mérhetetlen sok segítséget amit tőletek kaptunk! Bár a mai világban könnyen lefoglalhattuk volna magunknak az egész utazást, de sok keresgetés után, megtaláltalak benneteket és a sok pozitív értékelés és levelezés után Titeket választottunk! Elég sokat dolgozunk és így időnk se engedte, hogy mindennek így utána járjunk mint ahogyan azt ti tettétek! Minden olyan volt mint amit vártunk, sőt....annál is jobb, hiszen majd az egész szigetet bejártuk :) Köszönjük nektek ezt a lehetőséget! Remélem a jövőben is tudunk majd az együttműködésetekkel együtt utazni! Mindenkinek csak ajánlani tudlak benneteket! Köszönjük Nektek!! Petra és Szabi! :)
Nagy Petra
Nagyszerű csapatmunka, kedves, segítőkész szervezők. Odafigyelnek az utasaikra, azonnali reakciók a kérdésekre. Mindenkinek ajánlani tudom. Minden nagyon korrekten ment. Csillagos ötös!
Jókuti Ildikó
5 pont! Már másodjára utaztunk a Tickair szervezésében. Most is minden remek volt, a szervezés, a transzfer a hotel az ellátás, azért az árért amit igértek. Jól esett az az odafigyelés amivel kezeltek bennünket! Köszönöm szépen! Legközelebb is Önöket választom és ajánlani fogom az ismerőseimnek!
Marianna Mezei
Tickair - egyedi ajánlat egyedi ajánlatot szeretnék
egyedi ajánlat
A Tickair csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tickair Csapata