Tickair - nyaralászervezés - Kanári szigetek
Belépés


Milyen a decemberi nyár Tenerifén?
Milyen a decemberi nyár Tenerifén?
2016-10-28

Gyakran hallhatjuk azokat a mondatokat, hogy “Tenerife az örök tavasz szigete”, “Utazzunk télből a nyárba Tenerifére”, vagy hogy “Tenerifén decemberben is nyár van”.

 

De vajon tényleg nyári időjárás van Tenerifén decemberben is?

 

A statisztikák szerint Tenerifén decemberben 20 fok körül alakul az átlagos középhőmérséklet. Ez azt jelenti, hogy nappali órákban általában 25 fok fölött van a hőmérséklet, éjszaka pedig lehűl 20 fok alá. A déli órákban leggyakrabban 25-30 fok körüli hőmérsékletet mérhetünk, ami miatt ilyenkor már legtöbben az árnyékba húzódnak, mert a napsugárzás nagyon erős.

 

tenger átlaghőmérséklete decemberben 20 fok, de a nyári hónapokban sem emelkedik 23 fok fölé, tehát nincs nagy különbség a vízhőmérsékletben a nyári és a téli hónapok között.

 

A sziget északi részén (például Puerto De La Cruz-ban) 1-2 fokkal alacsonyabb az átlaghőmérséklet, de a déli és délutáni órákban itt is tökéletes strandidő van, legtöbbször 25-28 fokos hőmérséklettel. Ezért a sziget ezen részét főleg azoknak az utasoknak ajánljuk, akik szeretnek kirándulni, mert innen lehet a legkönnyebben eljutni Tenerife legnépszerűbb látnivalóihoz (pl. Teide, Loro Parque, La Laguna, babérerdők, stb.). A sziget északi részén is vannak nagyon jó strandok, ahol decemberben is sok a strandoló, például Puerto De La Cruz-ban a Playa Jardin, ahol gyönyörű fekete homokos tengerparton sütkérezhetünk.

 

Tenerifén tehát decemberben is remek strandidő van, és napközben vigyáznunk kell a napsütéssel, mert rövid idő alatt le tudunk égni az erős UV sugárzás miatt.

 

Azt nem tudjuk megmondani, hogy 2016 decemberében milyen lesz az idő Tenerifén, de azt igen, hogy 2015 decemberében milyen volt. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány képet, melyeket tavaly decemberben készítettünk a sziget különböző pontjain.

 

Playa de Los Cristianos: 

Playa de Los Cristianos

 

Finom Sangria-t fogyaszthatunk a kellemes napsütésben a Playa de Las Vistas mellett (Los Cristianos):

Finom Sangria-t fogyaszthatunk a kellemes napsütésben a Playa de Las Vistas mellett (Los Cristianos)

 

A Playa de Troya-n is sokan strandolnak decemberben (Playa de Las Americas): 

A Playa de Troya-n is sokan strandolnak decemberben (Playa de Las Americas) A Playa de Troya-n is sokan strandolnak decemberben (Playa de Las Americas)

 

Háttérben a Monkey Beach Bar (Playa de Las Americas):

Háttérben a Monkey Beach Bar (Playa de Las Americas)

 

A Playa de Fanabe strand Costa Adeje-n, ahol karácsonyfával is találkozhatunk a decemberi “télben”:

A Playa de Fanabe strand Costa Adeje-n, ahol karácsonyfával is találkozhatunk a decemberi “télben”

 

A Playa de Fanabe ideális választás a kisgyermekes családoknak (Costa Adeje):

A Playa de Fanabe ideális választás a kisgyermekes családoknak (Costa Adeje)

 

A Playa Jardin fekete homokos strandja Puerto De La Cruz-ban (északi part):

A Playa Jardin fekete homokos strandja Puerto De La Cruz-ban (északi part)

 

Ez a kép délelőtt készült Playa de Las Americas-ban, a Playa de Camisón-nál. Az nyaralók már a délelőtti órákban is a pálmafák alatt kerestek árnyékot:

Ez a kép délelőtt készült Playa de Las Americas-ban, a Playa de Camisón-nál. Az nyaralók már a délelőtti órákban is a pálmafák alatt kerestek árnyékot

 

Ezek a képek jól szemléltetik, hogy Tenerifén decemberben is alkalmas az idő a strandolásra, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy “a télből a nyárba utazhatunk”, ha a téli nyaralásunkra Tenerifét választjuk.

Tenerife decemberben
Írd meg a véleményed!
Név
E-mail cím
Elküldöm a véleményem!
Rólunk
Szeretünk olyan élményeket ajánlani, melyekről személyes tapasztalatokat szereztünk. Blogbejegyzéseinkkel megosztjuk Veletek ezeket az élményeinket a Kanári-szigetekről, és más úti célokról is. Saját képeinkkel igyekeztünk visszaadni a szigetek hangulatát és azt az életérzést, amit Ti is átélhettek egy ilyen út alkalmával.
Kategóriák
Kövess minket!
Feliratkozom!
Tetszik az oldalunk és az ajánlataink, de még nem tudod pontosan mikor, melyik célpontra vagy szállodába szeretnél utazni? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig megkaphasd legjobb ajánlatainkat!
Rólunk mondták!
Kedves Tickair és csapata! Szeretnénk, megköszönni azt a mérhetetlen sok segítséget amit tőletek kaptunk! Bár a mai világban könnyen lefoglalhattuk volna magunknak az egész utazást, de sok keresgetés után, megtaláltalak benneteket és a sok pozitív értékelés és levelezés után Titeket választottunk! Elég sokat dolgozunk és így időnk se engedte, hogy mindennek így utána járjunk mint ahogyan azt ti tettétek! Minden olyan volt mint amit vártunk, sőt....annál is jobb, hiszen majd az egész szigetet bejártuk :) Köszönjük nektek ezt a lehetőséget! Remélem a jövőben is tudunk majd az együttműködésetekkel együtt utazni! Mindenkinek csak ajánlani tudlak benneteket! Köszönjük Nektek!! Petra és Szabi! :)
Nagy Petra
Nagyszerű csapatmunka, kedves, segítőkész szervezők. Odafigyelnek az utasaikra, azonnali reakciók a kérdésekre. Mindenkinek ajánlani tudom. Minden nagyon korrekten ment. Csillagos ötös!
Jókuti Ildikó
5 pont! Már másodjára utaztunk a Tickair szervezésében. Most is minden remek volt, a szervezés, a transzfer a hotel az ellátás, azért az árért amit igértek. Jól esett az az odafigyelés amivel kezeltek bennünket! Köszönöm szépen! Legközelebb is Önöket választom és ajánlani fogom az ismerőseimnek!
Marianna Mezei
Tickair - egyedi ajánlat egyedi ajánlatot szeretnék
egyedi ajánlat
A Tickair csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tickair Csapata