Tickair - nyaralászervezés - Kanári szigetek
Belépés


Lanzarote, a “Száz vulkán” szigete 2. rész
Lanzarote, a “Száz vulkán” szigete 2. rész
2013-01-15

Ebben a részben szó lesz a titokzatos “Aceitunas”-ról, Timanfaya Nemzeti Parkról, El Golfo-ról, a Cueva de los Verdes-ről és a desszert: A csíkos kávé…

 

Már a reptérre érkezésünkkor béreltünk két autót – szintén a Goldcar-nál, autónként 7000 Ft-ra jött ki naponta – amivel bejártuk a szigetet. Nem nehéz, mivel kb. 60 km hosszú és 12 km széles. Érdemes, mert tömegközlekedéssel nem nagyon van rá lehetőség. Már az első kirándulós napunkon volt egy jó sztorink: Gurulunk szépen a Peugeot Bipperekkel a hegyi utakon, mikor az egyik háznál megpillantjuk a jobb oldalon is látható táblát!

 

Jó magyarok lévén, mindkét autóban egyre járt az agyunk: “Ez meg mi lehet?” Senki nem tudja, de ha 5 kiló kerül 5 euróba, akkor legalább álljunk meg és kérdezzük meg…, az árból kiindulva: Venni fogunk!

 

Nagy nehezen előkiabáltuk a gazdát a kert végéből, aki persze nem beszélt a spanyolon kívül más nyelven, és persze be kell vallani, hogy az “únó, dosz, trész”-en kívül mi sem tudunk sokkal többet a helyi nyelvből. Azért minket sem kell félteni, sikerült megértetni magunkat : “A-CE-I-TU-NAS!” és egy határozott kézlendítés felfelé; mire a gazda felnyitotta a csomagtartót, és elővett egy befőttesüveg olívabogyót, kinyitotta, hogy kóstoljuk meg. Persze nem úgy nézett ki, mint nálunk a boltban kapható, hanem hát házias jellegű volt, és az íze is kellemes. Aztán mutatott az 5 literes flakonra. Dehát nekünk az sok, elég ezzel a kis üveggel-”feleltük”. Dehát ez nem eladó. Na addig-addig, hogy megegyeztünk 5 liter olívabogyó + grátisz 1 kiló “házi” citrom= 5 euró.

 

 

Hú de boldogok voltunk, ismét csináltunk egy jó üzletet, rögtön el is kezdtük fogyasztani, mert hát igaz, hogy 10 napra jöttünk 11-en, dehát 5 liter olívabogyó az mégse a magyar fogyasztáshoz van kalkulálva. Ízesítették citrommal, rozmaring szárral, fokhagymával, és még amit nem láttunk. Mondanom sem kell, hogy a 10 nap alatt, az olívabogyó visszatérő vendég volt az étkezésekkor akár reggeliről akár vacsiról volt szó.

 

A mi kis Törpillánk díszíti az egykori lávafolyamotJázmin nagyon kis hálás útitársunk volt, szegénynek a délutáni alvások vagy a kocsiban vagy a reptéren voltak, vagy éppen kimaradtak és este 7 órakor már a jól kifáradt turisták álmát aludta. Na jó, volt egy-két nap kivétel, hogy a szobában aludhatott, míg mi a medencénél süttettük a hasunkat.

 

Ez egyik előnye a nagy csoportos kirándulásnak, hogy mindig van valaki a Kicsire. Ez általában a mi 79 éves már törzsutas Mamink volt, akinek szintén jól esett egy kis délutáni szieszta, ha otthon voltunk. Az átszállással sem volt probléma, a barcelonai reptér kifejezetten gyerekbarát, mert játszótér is van a gyerekeknek. A repülő pedig szintén jó altatónak bizonyult. Aki esetleg fél gyerekkel útnak indulni, saját példából kiindulva nincs ok az aggodalomra, sokszor jobban bírják, mint mi.

 

Na de térjünk vissza Lanzarotéra. Olyan a szerkezete a kőzetnek, mint a szivacsé, lyukacsos, persze nem puha; és amikor összezúzzák, abból lesz a vulkáni hamu.

 

 

Egy szép része volt a szigetnek a Cueva de los Verdes, vagyis a Zöld barlang, ami egy lávabarlang, és hangversenyterem is található benne. Az idegenvezető a túra vége felé nagyon szépen megkéri a turistákat, hogy most tegyék el a fényképezőgépeket, kamerákat, és legyenek nagyon csendben…. azt, hogy mi történt utána, sajnos nem árulhatom el, köt a titoktartás, ehhez el kell látogatni a szigetre, és át kell élni… érdemes.

 

Egy következő állomás volt a Timanfaya Nemzeti Park, ami a sziget egy nagy részéből áll, önállóan nem látogatható, csak szervezett túrával, a táj megóvása érdekében. Már az odafelé vezető úton sem tudtunk továbbmenni fénykép nélkül.

 

 

A Nemzeti Park területét is a vulkánok alakították ki, kisebb-nagyobb kráterek között kanyarog az út, ahol csak a buszos túrával lehet közlekedni. A buszon sejtelmes zene szól, és miközben a füstölgő kráterek között kanyarogsz, attól félsz, hogy a következő pillanatban kitör a 101. vulkán.

 

 

A buszozás végén volt gejzír, a vulkán melegén sült csirkecomb, akik viszont saját kezűleg akarták kipróbálni a vulkáni melegen való sütögetést, megehették. Természetesen mi kipróbáltuk. Bepácolt husink nem volt, de aznap reggel készült szendvics igen. Aki nem volt elég óvatos, a szempilláját is leégethette /mint például én majdnem/. :)

 

 

Érdekes például, hogy mindenhova, ahova belépőjegyet kell venni, 8 euróba kerül /Nemzeti Park, Zöld barlang, Bormúzeum/. Az egyik legszebb látvány viszont ingyenes, ez pedig az El Golfo. Ez egy vulkáni krátermaradvány, amibe az óceán vize beáramlik, és gyönyörű színeket láthatunk, a víz zöld az algáktól, a homok pedig fekete.

 

 

Itt gyönyörű hullámverést fényképezhetünk, és érdemes inni a kávézóban egy Kanári-kávét, mindössze 2 euróból megússzuk. A pohár alján sűrített tej van, azon fekete kávé, a következő réteg egy könnyedebb kávéréteg, azon pedig tejhab. Mmm, Muy bien!

 

 

Azt hiszem írnom kell még egy 3. részt is, mert túl hosszúra sikerülne a beszámoló, úgyhogy jövő héten már az ételekről is olvashattok!

Írd meg a véleményed!
Név
E-mail cím
Elküldöm a véleményem!
Rólunk
Szeretünk olyan élményeket ajánlani, melyekről személyes tapasztalatokat szereztünk. Blogbejegyzéseinkkel megosztjuk Veletek ezeket az élményeinket a Kanári-szigetekről, és más úti célokról is. Saját képeinkkel igyekeztünk visszaadni a szigetek hangulatát és azt az életérzést, amit Ti is átélhettek egy ilyen út alkalmával.
Kategóriák
Kövess minket!
Feliratkozom!
Tetszik az oldalunk és az ajánlataink, de még nem tudod pontosan mikor, melyik célpontra vagy szállodába szeretnél utazni? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig megkaphasd legjobb ajánlatainkat!
Rólunk mondták!
Kedves Tickair és csapata! Szeretnénk, megköszönni azt a mérhetetlen sok segítséget amit tőletek kaptunk! Bár a mai világban könnyen lefoglalhattuk volna magunknak az egész utazást, de sok keresgetés után, megtaláltalak benneteket és a sok pozitív értékelés és levelezés után Titeket választottunk! Elég sokat dolgozunk és így időnk se engedte, hogy mindennek így utána járjunk mint ahogyan azt ti tettétek! Minden olyan volt mint amit vártunk, sőt....annál is jobb, hiszen majd az egész szigetet bejártuk :) Köszönjük nektek ezt a lehetőséget! Remélem a jövőben is tudunk majd az együttműködésetekkel együtt utazni! Mindenkinek csak ajánlani tudlak benneteket! Köszönjük Nektek!! Petra és Szabi! :)
Nagy Petra
Nagyszerű csapatmunka, kedves, segítőkész szervezők. Odafigyelnek az utasaikra, azonnali reakciók a kérdésekre. Mindenkinek ajánlani tudom. Minden nagyon korrekten ment. Csillagos ötös!
Jókuti Ildikó
5 pont! Már másodjára utaztunk a Tickair szervezésében. Most is minden remek volt, a szervezés, a transzfer a hotel az ellátás, azért az árért amit igértek. Jól esett az az odafigyelés amivel kezeltek bennünket! Köszönöm szépen! Legközelebb is Önöket választom és ajánlani fogom az ismerőseimnek!
Marianna Mezei
Tickair - egyedi ajánlat egyedi ajánlatot szeretnék
egyedi ajánlat
A Tickair csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tickair Csapata