Tickair - nyaralászervezés - Kanári szigetek
Belépés


Ilyen még nem volt – 230 üléses gép a Wizz Air flottájában
Ilyen még nem volt – 230 üléses gép a Wizz Air flottájában
2015-11-25

Kellemes meglepetés érheti azok at az utasokat, akik a napokban utaznak a Wizz Air Budapest – London-Luton útvonalán. Ezen az útvonalon mutatkozik be ugyanis a Wizz Air legújabb típusú repülőgépe, az Airbus A321-es. A magyar kötődésű fapados légitársaság flottáját eddig kizárólag 180 férőhelyes Airbus A320-asok alkották.

Az új A321-es típus – 7 méterrel hosszabb az A320-asnál
A kisebb A320-as típus a régi festéssel – keresd a különbséget! :)

 

Néhány érdekesség az új típusról:

– 50 férőhellyel nagyobb kapacitás az A320-hoz képest,

– a több ülőhely miatt a légitársaság utasonként körülbelül 10% üzemanyagot tud megtakarítani,

– egy Airbus A321-es repülőgép listaára kb. 110 millió dollár, vagyis mintegy 32 milliárd forint,

– ha szeretnénk venni mi is egy ilyen gépet, és a havi keresetünk 200.000 Ft, akkor körülbelül 13.300 évre lenne szükségünk, hogy összegyűjtsük rá a szükséges mennyiségű pénzt,

– első körben olyan nagy forgalmú útvonalakon lesz bevezetve a típus, mint London, Róma, Brüsszel, vagy Eindhoven,

– az A321-es gép belső kialakítása már teljes mértékben a Wizz Air új arculatát tükrözi, melyben a kék és a rózsaszín dominál,

– Európában jelenleg a Wizz Air az egyetlen fapados légitársaság, amely Airbus A321-est üzemeltet,

– onnan tudjuk megkülönböztetni a legegyszerűbben a régi típustól, hogy a gép közepén elhelyezkedő két-két vészkijárat nem a szárny közepén, hanem a szárny előtt és mögött helyezkedik el.

 

A Wizz Air mostantól már csak az A321-es típusból fog átvenni gépeket, és a korábbi A320-asokat folyamatosan váltják majd fel az új, nagyobb kapacitású gépek. Jövőre a budapesti Wizz-bázist 4 darab A321-es és 6 darab A320-as alkotja majd, vagyis összesen 10 gépet állomásoztatnak majd a Liszt Ferenc repülőtéren.

 

A Tickair utasai részére a legfontosabb kérdés: mikor mutatkozik be az új típus a tenerifei járaton? A kérdésre egyenlőre nem tudjuk a választ, annyi biztos, hogy a jelenlegi menetrend szerint a jövő év során egészen októberig még biztosan az A320-asokkal juthatunk majd el az örök tavasz szigetére. De a Wizz Air szerint a forgalom függvényében bármikor válthatnak a nagyobb típusra, tehát ne lepődjünk meg, ha egyszer csak a szokásosnál hosszabb törzsű géppel utazunk majd :)

 

Az új típusnak mindig vízsugaras köszöntés jár
A vészkijáratoknál hatalmas a lábtér
Az új típust a már megszokott vékony támlájú Recaro ülésekkel szerelték fel

 

Írd meg a véleményed!
Név
E-mail cím
Elküldöm a véleményem!
Rólunk
Szeretünk olyan élményeket ajánlani, melyekről személyes tapasztalatokat szereztünk. Blogbejegyzéseinkkel megosztjuk Veletek ezeket az élményeinket a Kanári-szigetekről, és más úti célokról is. Saját képeinkkel igyekeztünk visszaadni a szigetek hangulatát és azt az életérzést, amit Ti is átélhettek egy ilyen út alkalmával.
Kategóriák
Kövess minket!
Feliratkozom!
Tetszik az oldalunk és az ajánlataink, de még nem tudod pontosan mikor, melyik célpontra vagy szállodába szeretnél utazni? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig megkaphasd legjobb ajánlatainkat!
Rólunk mondták!
Kedves Tickair és csapata! Szeretnénk, megköszönni azt a mérhetetlen sok segítséget amit tőletek kaptunk! Bár a mai világban könnyen lefoglalhattuk volna magunknak az egész utazást, de sok keresgetés után, megtaláltalak benneteket és a sok pozitív értékelés és levelezés után Titeket választottunk! Elég sokat dolgozunk és így időnk se engedte, hogy mindennek így utána járjunk mint ahogyan azt ti tettétek! Minden olyan volt mint amit vártunk, sőt....annál is jobb, hiszen majd az egész szigetet bejártuk :) Köszönjük nektek ezt a lehetőséget! Remélem a jövőben is tudunk majd az együttműködésetekkel együtt utazni! Mindenkinek csak ajánlani tudlak benneteket! Köszönjük Nektek!! Petra és Szabi! :)
Nagy Petra
Nagyszerű csapatmunka, kedves, segítőkész szervezők. Odafigyelnek az utasaikra, azonnali reakciók a kérdésekre. Mindenkinek ajánlani tudom. Minden nagyon korrekten ment. Csillagos ötös!
Jókuti Ildikó
5 pont! Már másodjára utaztunk a Tickair szervezésében. Most is minden remek volt, a szervezés, a transzfer a hotel az ellátás, azért az árért amit igértek. Jól esett az az odafigyelés amivel kezeltek bennünket! Köszönöm szépen! Legközelebb is Önöket választom és ajánlani fogom az ismerőseimnek!
Marianna Mezei
Tickair - egyedi ajánlat egyedi ajánlatot szeretnék
egyedi ajánlat
A Tickair csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tickair Csapata