Tickair - nyaralászervezés - Kanári szigetek
Belépés


Brüsszeli beszámoló
Brüsszeli beszámoló
2013-11-19

Rövid, október végi brüsszeli látogatásunk a ferihegyi reptéren kezdődött, ahol a check-in után rövid – kicsit több mint 1 órás – és kényelmes repülőút vezetett Brüsszel egyik repterére, a Charleroi-ra. A hőmérséklet alacsonyabb, mint itthon, de felkészültünk meleg ruhákkal, amire szükség is volt. A landolás után könnyen el tudtunk igazodni a hatalmas reptéren, hiszen egyértelmű angol nyelvű feliratok navigáltak el minket a kijárathoz, ahol azonnal kiválaszthattuk a városba való bejutás mikéntjét.

 

Mi a buszos közlekedést választottuk, mivel az tűnt a legolcsóbbnak. A taxi szóba sem jöhetett, mivel nagyon drága. A buszjegy modern automatás rendszerrel működik, bankkártyával is tudtunk fizetni, de választhattuk volna azt a módszert is, hogy az információs ablaknál ülő kedves belga úriembernek fizetünk cashben. Ez opcionális. Az utazás a belvárosba hosszú volt és a busz is dugig volt, de betudtuk a reggeli csúcsforgalomnak, valamint a szép dimbes-dombos táj feledtette velünk azt. A busz a központi pályaudvaron rakott le, ahonnan ugrásnyira van a vonatpályaudvar és a metró is elérhető.

 

Otthoni tervünknek megfelelően biciklit szerettünk volna bérelni, mivel úgy gondoltuk, hogy a város sok szeglete érdekes lehet, amit nem látunk villamosról. Rögtön egy Villo! nevű automata biciklikölcsönzőhöz érkeztünk. A kért adatok megadása után (mennyi biciklit szeretnénk, hány napra) szerettünk volna fizetni, de nem fogadta el sem a Visa, sem a Maestro kártyánkat, a tranzakció sikertelen volt. Úgy gondoltunk, hogy egy másik kölcsönzőnél szerencsésebbek leszünk, ezért a város másik pontján is felkerestünk egy Villo! automatát. Itt sem jártunk sikerrel. Akkor már gondoltuk, hogy gond lehet. Az élelmiszerboltban sem fizethettünk Visa és Maestro kártyával, hiszen ott sem fogadták el. Ekkor már tudtuk, hogy biciklit nem fogunk kölcsönözni.

 

Viszont az egyik vásárlásunk alkalmával (ahol kivételesen elfogadták a kártyánkat) kiírta, hogy nincs rajta egyenleg. Utólag kiderült, hogy amennyiszer próbálkoztunk a Villo! automatánál a bicikli kivételével, az automata annyiszor leemelte a kauciót, kb. 150 eurót, biciklinként és próbálkozásonként. Így már nem sok pénzünk maradt. De sajnos biciklink sem volt.

 

Szerencsére a helyiek nagyon kedvesek és segítőkészek: elmagyarázták, hogy a kártyánkon befagyasztották a kauciók összegét és 30 nap múlva feloldják, ha a rendszer érzékeli, hogy nincs nálunk bicikli. Megnyugodtunk. Megtanultuk, hogy Brüsszelben inkább gyalog közlekedünk.

 

Gyalog a város hatalmas volt, de egy jó térképpel és egy ügyesen beállított tablettel jól elnavigáltunk: láttuk a pisilő kisfiút, a főteret, egy különleges közművelődési könyvtárat, ahol raklapokból volt a kanapé, számtalan csoki boltot, kávéshopot, rengeteg gyönyörű teret és a királyi palotát, valamint a parlamentet. Az egyik külvárosi szállodában béreltünk egy szobát, amely finoman szólva sem volt ízlésesen berendezve: rózsaszín falak, lila szőnyeg, zöld függöny, etc. Ár-érték arányban azonban teljesen megfelelt, még reggelit is kaptunk. A szálloda személyzete és a városiak elég jól kommunikálnak angolul, így az információszerzéssel nem volt gond: kedvesek, barátságosak, szívesen segítenek.

 

Másnap már napijegyet vásároltunk a helyi tömegközlekedésre, ami kb. 3000.- Ft. volt fejenként. Korlátlanul bármerre utazhattunk, így megismertük Brüsszel kusza metróvonalait. Újdonság volt nekünk, hogy egy-egy metrómegálló több szinten, több emeleten is elhelyezkedik, pl.: az A metro a -1 emeleten áll meg, a B metro a -4 emeleten áll meg, a C merto a -2 emeleten áll meg. Így jutottunk el a mini Európa Parkba és az Atomhoz.

 

A belépő csoportosan, tehát mindkét nevezetességhez olcsóbb volt, mintha külön-külön vásároljuk meg. Mire a szabadtéri Európa parkhoz értünk kisütött a nap is és láthattuk Európa híres-neves épületeit makettben, sőt embernagyságban is. Az atom először nagy vasdarabnak tűnt, de a Nap fénye gyönyörű csillogó ékszerré változtatta, amelyet nem győztek a turisták fotózni.

 

Még itthon rákerestünk a Brüsszel-kártyára, hátha nagy kedvezményeket tudunk vele igénybe venni, de végül is nem döntöttünk mellette, mivel csak két napot töltöttünk a városban, így nem tudtunk volna kihasználni. A Brüsszel-kártya kedvezményes tömegközlekedést, belépőjegyeket, kedvezményeket garantál.

 

Az Atom után visszaindultunk a központi pályaudvarra, ahonnan a reptérre indult a buszunk. A kb. 1,5 órás utazás után megérkeztünk Charleroi-ra, és indultunk becsekkolni. Hazafelé is zavartalan repülőutunk volt. Az eseménydús kirándulásra még ma is szívesen emlékszünk és sokat tanultunk belőle.

 

Köszönjük a Tickair-nek, hogy lehetővé tette ezt a vakációt, igazán tartalmasra sikerült! A repülőút szervezésével kapcsolatban semmi dolgunk nem volt, mindent elintéztek helyettünk a Tickair munkatársai, így igazán zavartalan és kényelmes utunk volt!

Írd meg a véleményed!
Név
E-mail cím
Elküldöm a véleményem!
Rólunk
Szeretünk olyan élményeket ajánlani, melyekről személyes tapasztalatokat szereztünk. Blogbejegyzéseinkkel megosztjuk Veletek ezeket az élményeinket a Kanári-szigetekről, és más úti célokról is. Saját képeinkkel igyekeztünk visszaadni a szigetek hangulatát és azt az életérzést, amit Ti is átélhettek egy ilyen út alkalmával.
Kategóriák
Kövess minket!
Feliratkozom!
Tetszik az oldalunk és az ajánlataink, de még nem tudod pontosan mikor, melyik célpontra vagy szállodába szeretnél utazni? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig megkaphasd legjobb ajánlatainkat!
Rólunk mondták!
Kedves Tickair és csapata! Szeretnénk, megköszönni azt a mérhetetlen sok segítséget amit tőletek kaptunk! Bár a mai világban könnyen lefoglalhattuk volna magunknak az egész utazást, de sok keresgetés után, megtaláltalak benneteket és a sok pozitív értékelés és levelezés után Titeket választottunk! Elég sokat dolgozunk és így időnk se engedte, hogy mindennek így utána járjunk mint ahogyan azt ti tettétek! Minden olyan volt mint amit vártunk, sőt....annál is jobb, hiszen majd az egész szigetet bejártuk :) Köszönjük nektek ezt a lehetőséget! Remélem a jövőben is tudunk majd az együttműködésetekkel együtt utazni! Mindenkinek csak ajánlani tudlak benneteket! Köszönjük Nektek!! Petra és Szabi! :)
Nagy Petra
Nagyszerű csapatmunka, kedves, segítőkész szervezők. Odafigyelnek az utasaikra, azonnali reakciók a kérdésekre. Mindenkinek ajánlani tudom. Minden nagyon korrekten ment. Csillagos ötös!
Jókuti Ildikó
5 pont! Már másodjára utaztunk a Tickair szervezésében. Most is minden remek volt, a szervezés, a transzfer a hotel az ellátás, azért az árért amit igértek. Jól esett az az odafigyelés amivel kezeltek bennünket! Köszönöm szépen! Legközelebb is Önöket választom és ajánlani fogom az ismerőseimnek!
Marianna Mezei
Tickair - egyedi ajánlat egyedi ajánlatot szeretnék
egyedi ajánlat
A Tickair csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tickair Csapata